Dragos Chitic a reactionat dupa trimiterea sa in judecata de catre procurorii DNA, printr-o postare pe contul sau de facebook. El sustine ca nu are legatura cu aceasta cauza si la fel ca si dupa ce a fost chemat la DNA pe 11 ianuarie 2018 in alt dosar penal in care este suspect, Chitic considera ca procurorii nu sunt impartiali, lasand sa se inteleaga ca de fapt este o victima.

Reactia lui Dragos Chitic:

Am aflat astazi că DNA Bacău a dispus trimiterea in judecata a mai multor persoane, printre care ma aflu si eu, pentru o operatiune din cadrul Primariei Piatra Neamt petrecuta in urma cu opt ani, legata de un schimb de terenuri aprobat de Consiliul Local, dintr-o perioadă în care instituția era condusă de o altă persoană. In spiritul transparentei cu care v-am obisnuit va informez, asa cum am facut de fiecare data, si despre aceasta situatie. De-a lungul anilor s-au solicitat de la primarie, de catre procurorii DNA diverse documente din perioada respectiva inclusiv in legatura cu acest schimb de terenuri. Acest schimb a fost consemnat atunci si in rapoartele Curtii de Conturi in urma controalelor pe care le-au efectuat in acea perioada la Primaria Piatra Neamt si care sunt publice.
Asa cum am mai spus eram printre puținii primari de localități importante din tara neacuzati inca de DNA dar iata ca mi s-a intamplat si mie desi nu am nicio lagatura cu aceasta cauza. Consider ca prea usor esti acuzat de o instituție a statului care trebuie să fie un model de imparțialitate, de corectitudine ! Abuzul in serviciu nu are nicio legatura cu modul meu de a fi si de a lucra. Încălcarea legii este străină pentru mine, fără nicio legatura cu principiile mele de viata. Adevărul este doar unul singur și sunt convins că așa va rezulta și în urma judecarii instantelor. O trimitere in judecata nu inseamna o vinovatie ,nu sunt in trecutul meu fapte de care sa-mi fie frica sau rusine iar intreaga mea activitate s-a bazat pe respectarea legii. Nu este usor sa fii pus in astfel de situatii , mai ales atunci cand esti construit sa fii corect dar voi lupta si pentru clarificarea acestei probleme si imi voi demonstra nevinovatia in instanta. Adevarul nu poate fi decat unul singur iar eu cred într-o Românie normală.

Vezi si Dragos Chitic, trimis in judecata de procurorii DNA

Dragos Chitic audiat la DNA Bacau

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.