Președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc, senatorul Eugen Țapu Nazare și primarul municipiului Piatra Neamț Dragoș Chitic au susținut joi, 23 mai, o conferință de presă în care i-au chemat pe nemțenii la vot, să voteze candidații PNL, care vor face ce au promis pentru România, pentru Neamț. Nu au lipsit nici atacurile la adresa PSD-ALDE, lansate de senatorul Tapu.

Eugen Țapu Nazare– senator PNL Neamț:

Am intrat pe ultima sută de metri a campaniei electorale. Vreau să vă spun că împreună cu toți colegii liberali am ajuns până în ultimul cătun din județ și am tras împreunăanumite concluzii, după ce am stat de vorbă cu nemțenii: Un primul lucru, grav spun eu, există un adevărat exod al tinerilor, în ultima jumătate de an, spre străinătate. Și aici va trebui să intervenim atât prin sistemul de Educație, cât și prin sistemul economiei naționale, prin Guvern. Al doilea trend este unul îmbucurător pentru noi, pentru PNL, și anume că nemțenii, în marea lor majoritate, vor schimbarea acestei coaliții toxice care se află în fruntea statului român, formată din PSD și ALDE. De aceea fac un apel către toți cei care doresc schimbarea să vină duminică pe 26 mai, la vot, și să își exercite acest drept constituțional. Vă spuneam acum vreo două luni că această coaliție PSD -ALDE vrea să scoată România din UE și să o îndrepte către Rusia. Ați observat că cel mai important eveniment din timpul campaniei a fost summit-ul de la Sibiu și ați observat cum sunt tratați socialiștii noștri de cei din familiile lor politice europene, respectiv cu indiferență. Nici măcar nu i-au invitat la summit-ul socialiștilor europeni. Iar cei ALDE sunt tratați la fel, au relațiile înghețate. Nu se poate spune asta și despre PNL.Înainte de summit-ul de la Sibiu, a avut loc o întrunire a PPE, iar președintele PNL Ludovic Orban, Rareș Bogdan, Siegfried Mureșan au fost cei care i-au întâmpinat pe liderii europeni: cancelarul Germaniei Angela Merkel, AntonioTajani, Donald Tusk și alții, iar asta spune că PNL este singurul partid, care la ora actuală este foarte bine văzut în UE, este în primul rând în PPE care va câștiga iar alegerile europene. De aceea vă spundin nou că e nevoie de fiecare vot și îl așteptăm pe fiecare nemțeam, pe fiecare român să voteze PNL, cu drag pentru România.”

Dragoș Chitic – primarul municipiului Piatra Neamț:

”Ne apropiem de finalul unei campanii electorale în care PNLa demonstrat că este un partid modern, european. M-am bucurat zilele acestea de energia pozitivă pe care mi-au transmis-osutele de pietrenicu care am discutat,în timpul acțiunilor electorale,și care mi-au spus că s-au săturat de guvernarea PSD și sunt alături de candidații PNL. Programul prezentat de echipa  PNL pentru alegerile europarlamentare cuprinde măsuri concrete, adaptate nevoilor și realităților economice din România, cu efecte benefice, pe termen scurt și mediu, pentru comunitățile locale. România se poate dezvolta prin dezvoltarea comunităților locale folosind bani europeni.Europarlamentarii PNL se vor lupta pentru adoptareacât mai rapidă a bugetului Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027, element care va accelera atragerea de fonduri din acest exercițiu financiar. În calitatea mea de primar al municipiului Piatra Neamțîmi doresc acest lucru pentru că am demonstrat căștim să atragem bani europeni. Important este ca la stabilirea sumelor de care va beneficia România,în următorii ani, să fie oameni capabili să negocieze bugete cât mai mari, finanțări ale proiectelor care reprezintă priorități pentru comunitățile locale și să fie simplificate procedurile de absorbție. Bani cât mai mulți să fie, de la Uniunea Europeană, pentru că la Piatra Neamț suntem capabili și pregătiți să depunem proiecte pentru a-i atrage pe toți. Colegii mei liberali, viitori europarlamentari, cunosc aceste lucruri, merg în Parlamentul European cu temele făcute și hotărâți să se lupte pentru dezvoltarea fiecărei localități din România. Faptul  căștiu realitatea din acest oraș  este demonstrat și de  declarațiile numeroase pe care le-a făcut Rareș Bogdan, candidatul care deschide lista PNLla alegerile europarlamentare, în interviuri televizate și la întâlnirile cu cetățenii, unde administrația din Piatra Neamț  a fost dată drept exemplu de bună practică. Îi mulțumesc colegului meu Rareș Bogdan pentru acest lucru .

Pe lângă fondurile alocate administrațiilor publice, europarlamentarii PNL susțin și alocarea de fonduri pentru antreprenorii români – motorul dezvoltării economice, pentru fermierii români, dar și pentru cercetare- domeniu important, dar aproape uitat de actualii guvernanți. Finanțarea acestor sectoare va genera locuri de muncă, o creștere economică sănătoasa și va stopa exodul românilor. Românii vor sătrăiasca bine la ei acasă, iar cei plecați în străinătate s-ar întoarce oricând în România, lângă familiile lor, dar nu într-o țară condusă de PSD. S-ar întoarce acasăîntr-o țară normală, în care să se simtă confortabil, să fie respectați la ei acasă, într-o țarăîn care să-și poată dezvolta o afacere sau să beneficieze de un loc de muncă plătit decent, la un nivel apropiat măcar de cel din țările în care lucrează acum.Europarlamentarii PNL pleacă la Bruxelles hotărâți să susținăși alocarea de fonduri cât mai mari pentru dezvoltarea turismului din România, țară cu un potențial extraordinar în acest domeniu. Și acest aspect reprezintă un avantaj pentru Piatra Neamț, oraș cu un potențial turistic ridicat și recunoscut, cu proiecte deja gândite, dar fără finanțare, în zona dezvoltării turismului care să genereze dezvoltare și creșterea nivelului de trai pentru pietreni. Și pentru aceste lucruri invit pietrenii,în număr cât mai mare, să vină duminică la vot, îi rog să voteze PNL, poziția 5 pebuletinul de vot pentru un trai mai bun și pentru a fi respectați în Europa. Îi invit să voteze PNL și pentru că este singurul partid capabil săînvingă PSD. Îi invit, totodată, să răspundă DA la ambele întrebări de la referendum pentru a susține statul de drept într-o Românie care să fie guvernată pentru oameni”.

Mugur Cozmanciuc președintele PNL Neamț:

”Votul de duminică este unul foarte important. Așa cum am mai spus la alegerile de duminică se va alege soarta României pentru următorii 10 ani. Importanța votului pe care îl vor da românii în următorii doi ani de zile este crucială. Votul de la alegerile prezidențiale va da tonul pentru cel de la alegerile locale, iar cel de la alegerile locale va da tonul pentru alegerile parlamentare. Guvernul care se va așeza în 2020, la masa Palatului Victoria, dacă va fi unul bun va putea să promoveze și să pună în practică o construcție unitară a țării, care să aducă dezvoltare, să asigure predictibilitate și să dea exemplu de unitate. PNL are resursa umană pentru o astfel de guvernare. Iar alegerile europarlamentare sunt primul pas pentru o astfel de construcție. Vă rog să mobilizați lumea să vină duminică la vot. PNL are o listăfoarte bună pentru a sprijini administrațiile locale pentru dezvoltare, pentru a construi și finaliza marile proiecte de infrastructură. Noi vă asigurăm că europarlamentarii PNL vor face ce au promis pentru România. Vă așteptăm săveniti la vot duminică, votați PNL, poziția 5 pe buletinul de vot, și DA la referendum!”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.