10 persoane au fost găsite prestând muncă la negru, la mai multe firme de exploatări forestiere din Neamț. ”Inspectorii de muncă au efectuat 51 controale și au constatat 58 neconformităţi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă pentru care au fost dispuse măsuri de remediere şi au aplicat un număr de 58 sancţiuni contravenţionale din care 20 amenzi în cuantum de 69.500 lei şi 38 avertismente contravenţionale.

La 4 angajatori au fost identificate 10 persoane care prestau muncă fără a avea încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua  anterioară începerii activităţii. Cuantumul amenzilor aplicate de inspectorii de muncă pentru munca nedeclarată a fost de 200.000 lei.

Principalele deficienţe constatate în acţiunile de control au fost următoarele:

– primirea la muncă a unei  persoane fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua  anterioară începerii activităţii ;

– nu erau utilizate de către lucrători echipamentele individuale de protecţie (cască de protecţie, pantaloni antilanţ), acordate de angajatori;

– lipsa trusei sanitare de acordare a primului ajutor la locul de muncă;

– instruire necorespunzătoare a lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă;

– nu era efectuat controlul medical periodic pentru lucrători;

– nu erau realizate semnalizările de securitate şi sănătate în muncă în parchete şi platforme primare”, se arată într-un comunicat ITM Neamț.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.