Prefectul judetului Neamt, George Lazar, a tras astazi in semnal de alarma pe fondul cresterii infectarilor cu coronavirus in judet, dar mai ales in Piatra Neamt, atragand atentia ca daca populatia nu respecta regulile de prevenire, municipiul resedinta de judet ar putea intra in carantina, masura care va genera efecte dintre cele mai nedorite, cel putin pe plan economic.

Incidenta in judetul Neamt a ajuns la 2,27 la mie, dupa ce astazi, s-au inregistrat alte 165 de noi infectari. 70 de infectari sunt doar in Piatra Neamt, ceea ce a facut ca orasul care este deja in scenariul rosu, sa ajunga la o incidenta de 5 cazuri la mia de locuitori. La o incidenta de raspandire comunitara de 6 cazuri la mia de locuitori, orasul va intra in carantina, cu restrictii exact ca in perioada starii de urgenta.

Prezent la conferinta de presa alaturi de prefectul George Lazar, medicul DSP, Catalin Herghelegiu, a explicat ca daca se mentine ritmul de crestere actual, in maximum 7- 10 zile, Piatra Neamt ar putea ajunge la pragul de intrare in carantina.

Prin urmare, prefectul George Lazar a facut un nou apel la cetateni, sa respecte cu strictete regulile de prevenire, pentru a putea incetini rata de raspandire si a nu se ajunge la carantinare in Piatra Neamt sau in alte localitati. Lazar a mai precizat ca vor fi intensificate controalele politiei si se vor aplica amenzi persoanelor sau firmelor care nu respecta regulile de protectie si prevenire.

Declaratiile complete pe acest subiect, in materialul video de mai jos, de la minutul 7:30:

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.