Nemtenii care au nevoie de ingrijiri medicale sunt supusi unei bătăi de joc si unei umilinte fara precedent. Pe 13 iulie, intr-o conferinta de presa care a avut loc la Prefectura Neamt, directorul interimar al spitalului judetean (numit in functie de Ionel Arsene dupa ce spitalul a revenit sub tutela CJ Neamt), medicul Silviu Verzea, spunea ca spitalul se redeschide in aceeasi zi pentru pacientii noncovid. De fata erau si reprezentanti DSP Neamt care au declarat ca avizul DSP este ca si semnat, desi aveau unele rezerve in ceea ce priveste siguranta pacientilor noncovid care urmau sa fie tratati in aceeasi unitate medicala in care sunt tratati si pacienti covid, pentru ca planul cu circuitele de separare prezentat de conducere, avea multe lacune.

Ei bine, dupa 4 zile de la declaratiile respective, spitalul judetean Neamt nu este deschis, ci este cat se poate de închis pentru pacientii care sufera de alte afectiuni decat infectia cu coronavirus, acestia fiind nevoiti sa mearga la spitalul din Roman si asa supraaglomerat, la clinici private desi sunt platitori de asigurari de sanatate la statul român, sau la spitale din alte judete, cum ar fi Iasi sau Bacau.

La redactia tvmneamt au inceput sa ajunga tot mai multe mesaje de la oameni pusi degeaba pe drumuri, care reclamau ca autoritatile au mintit, pentru au fost la spital, insa li s-a spus ca nu pot fi primiti si au fost redirectionati catre spitalul din Roman. In situatia data sunt pusi mii de oameni cu afectiuni cronice, sau gravide care urmeaza sa nasca, dar nu stiu incotro s-o ia.

Si intr-adevar, oamenii au dreptate. Astazi, 17 iulie, Spitalul Judetean Neamt, nu primea decat pacienti Covid, aspect confirmat dupa ce reporterul tvmneamt a sunat ca pacient la mai multe sectii din spital, de unde ni s-a transmis ca nu pot fi preluate decat urgente care pun in pericol iminent viata si probabil ca de luni (20 iulie), dar nici asta nu este sigur, se vor putea prelua si alti pacienti decat cei infectati cu coronavirus.

Site-ul spitalului pentru care se platesc peste 1.200 de lei pe luna pentru gazduire si servicii de mentenanta catre o firma controlata prin interpusi de un jurnalist PSD, contine si o rubrica pentru programari online, dar care ce sa vezi, nu functioneaza… din cauza de aplicatie care da erori, deci este evident ca nemtenii sunt efectiv abandonati si lasati sa se descurce cum pot in fata bolilor, altele decat coronavirus.

Directorul Silviu Verzea nu a raspuns apelurilor noastre telefonice (meteahnă veche, inca de pe vremea cand director era avocatul Negelschi iar Verzea era director medical si purtator de cuvant), iar Adrian Nita, responsabilul cu comunicarea la CJ Neamt, a refuzat sa ofere explicatii din partea institutiei, indrumandu-ne catre acelasi Verzea care niciodata nu raspunde la telefon. Adrian Nita a mai spus ca directorul ar fi intr-o video conferinta cu Raed Arafat, in care se dezbate si problema spitalului din Piatra Neamt si ca de fapt spitalul nu ar mai fi primit aviz favorabil de la DSP, pentru ca există un risc foarte ridicat ca pacientii noncovid sa fie infectati cu coronavirus. De ce s-au razgandit cei de la DSP de la o ora la alta, ramane de vazut, pentru ca nici de la DSP Neamt nu ne-a raspuns nimeni la telefon.

Se dovedeste asadar, ca transformarea spitalului de la Targu Neamt in ”spital Covid” ar fi fost cea mai buna solutie, insa bâlbele autoritatilor pe fondul intereselor politice meschine, se rasfrang asupra unor oameni nevinovati.

Prin urmare, miile sau poate chiar zecile de mii de nemteni care au nevoie de asistenta medicala de specialitate, nu au decat sa consulte un vraci sau sa apeleze la descantece din bătrâni, ori sa-si astepte sfârșitul pe la usile spitalului din Roman, dar inainte de asta, sa nu uite sa-si achite contributia la sistemul de asigurari de sanatate prin care se sifoneaza miliarde de euro anual.

Citeste si Au mințit un județ întreg. În Spitalul Județean Neamț s-au făcut chiar și intervenții chirurgicale pe pacienți noncovid

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Propunem închiderea definitivă a SJN.Chiar nu avem nevoie de un spital infect ,cu personal incompetent,nesimțit ,tupeist și șpăgar !Ne tratam in Ardeal,nu-i bai!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.