Registrul Auto Roman (RAR) nu mai elibereaza carti de identitate pentru masinile marca Volkswagen. Decizia a fost luata in urma scandalului care s-a extins la nivel mondial, ca urmare a faptului ca producatorul german de autovehicule, a vandut masini care aveau montate un soft special, ce pacaleau aparatele de masurare a noxelor, indicand valori mai mici decat cele reale.

Masura RAR este pentru vehiculele care urmeaza a fi vandute de Volkswagen, adica masinile care sunt la ora asta pe stoc. Practic, acest lucru inseamna stoparea vanzarilor producatorului auto, ceea ce poate fi devastator in plan financiar, pentru cunoscuta marca de autovehicule. Unii analisti sustin ca situatia creata este similara celei de la care  a pornit criza economica din 2008.

La aceasta ora, la Ministerul Transporturilor, are loc o intalnire a minstrilor transporturilor si mediului cu conducerea RAR, la care se poarta discutii pe marginea acestui scandal, pentru a se stabili masurile ce vor fi luate in continuare, de catre statul roman.

“Am avut o discuţie cu cei doi miniştri care sunt direct responsabili de domeniu, ministrul mediului pentru partea de poluare şi ministrul transporturilor. Ministrul transporturilor m-a informat că deja RAR nu mai eliberează cărţile de identitate pentru maşinile care ar urma să fie vândute şi care sunt în stoc”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, la Digi 24.

Între timp, scandalul se extinde şi la alte mărci ale VW. Peste 1,2 milioane de vehicule Skoda echipate cu motoare pe motorină, din întreaga lume, au dispozitive de manipulare a emisiilor, ca şi aproximativ 2,1 milioane de automobile Audi şi 700.000 de automobile Seat.

Ionut Corfu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.