În cadrul unei acțiuni organizate pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora determinate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, polițiștii rutieri au aplicat 78 de sancțiuni contravenționale. 42 de șoferi au rămas fără permisul de conducere.

În perioada 26 – 28 iunie a.c., la inițiativa Serviciului Rutier Neamț, pe DN 2 – E 85, s-a desfășurat o amplă acțiune, în sistem integrat, în colaborare cu polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Iași și Suceava, în vederea prevenirii evenimentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 78 de sancțiuni contravenționale, potrivit prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în valoare de peste 65.000 de lei.

Polițiștii rutieri au reținut 42 de permise de conducere, dintre care 36 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, 3 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice și 3 pentru depășiri neregulamentare.

Starea tehnică a vehiculelor a fost vizită de polițiști, fiind retras astfel un certificat de înmatriculare.

Pe perioada desfășurării acțiunii, pe raza județului Neamț nu a fost înregistrat niciun eveniment rutier grav.

sursa: IPJ Neamt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.