Conform datelor publicate pana acum de catre Biroul Electoral Central, prezenta la vot in Romania in primul tur de scrutin Ceea ce inseamna ca jumatate dintre romanii cu drept de vot din tara s-au mobilizat pentru a-si alege presedintele.
In judetul Neamt, raportarea Biroului Electoral Central de la orele 22:30 indica o prezenta la vot de 48,82%.  Astfel, judetul nostru se afla pe locul 29 pe scara ierarhica nationala.
In diaspora, au fost disponibile 294 de sectii de votare. Pana la ora 23, cei mai multi alegatori din afara granitelor s-au inregistrat in Italia, Republica Moldova, Marea Britanie, Franta, Republica Federala Germana si Belgia. Romanii din afara granitelor au acuzat autoritatile romane ca nu le-au oferit toate conditiile pentru a vota asa cum se cuvine. Acestia au petrecut si pana la sapte ore la coada la urnele de la ambasadele si consulatele din tarile respective, pentru a vota. Multi nu au mai apucat sa puna stampila pe nici un nume, urnele inchizandu-se la ora prestabilita.
Romanii mai au doua saptamani de acum inainte pentru a se decide asupra numelui viitorului Presedinte pentru urmatorii 5 ani. Cine va fi, acest lucru nu il va stabili decat cetatenii romani.
Sute de persoane au manifestat, duminica seara, timp de doua ore si jumatate, in fata Ministerului Afacerilor Externe, in semn de protest fata de modul in care s-au organizat alegerile in diaspora, unde romanii au stat ore in sir la cozi fara a-si putea exercita dreptul la vot.

https://www.youtube.com/watch?v=RJA1CPBWBHA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.