Disparitia staretului Hrisostom Filipescu de la Manastirea Tibucani s-a lamurit si are un final fericit, dupa o mediatizare intensa a cazului care a tinut cu sufletul la gura zeci de mii de credinciosi si a dat nastere la diverse speculatii, unele cu accente de teoria conspiratiei, la baza zvonurilor stand si o strategie de comunicare extrem de găunoasă din partea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.  Hrisostom s-a intors in tara si se afla la Manastirea Secu, dupa cum reiese dintr-un mesaj postat de el pe internet si publicat de vestea.net. Staretul recunoaste ca s-a aflat intr-o situatie medicala deloc fericita, totul pe fondul epuizarii fizice si psihice.
”Cu ajutorul lui Dumnezeu, după perioada de absență, am ajuns cu bine în țară. Sunt sănătos și în ascultare față de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Pentru o vreme mă voi întoarce în Mănăstirea Secu, mănăstirea mea de metanie și v-aș fi foarte recunoscător dacă mi-ați putea îngădui liniștea duhovnicească, specifică rânduielilor monahale.
Vă cer în mod public iertare pentru toate mesajele smintitoare apărute pe diferitele rețele de socializare. Acestea au fost cauzate de un episod neplăcut survenit pe fond de epuizare fizică și psihică, care a deteriorat temporar starea mea de sănătate. Din mila lui Dumnezeu lucrurile își vor relua făgașul firesc.
Să ne întâlnim în rugăciune, acolo unde sufletele noastre își vorbesc altfel! Să ne ajute Dumnezeu să avem cu toții un post cu mult folos duhovnicesc! Cu rugăciune și binecuvântare, Părintele Hrisostom Filipescu”, se arata in mesajul publicat de sursa citata.
  Se confirma astfel informatiile prezentate de TvmNeamt in ultimul articol pe acest subiect, in care aratam ca staretul dat disparut nu a fost victima vreunei infractiuni ci chiar a avut o cadere de ordin psihic, fiind ulterior internat intr-o clinica de specialitate din Germania (Vezi articolul AICI- ÎNCEP SĂ SE CLARIFICE LUCRURILE ÎN CAZUL HRISOSTOM FILIPESCU. UNDE ESTE STAREȚUL, DISPĂRUT DE PESTE O LUNĂ).
Ionut CORFU
Parintele-Hrisostom-Filipescu-1
Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.