Femeia atacata de caini la Bicaz in dimineata zilei de 3 martie 2018, a dat in judecata primaria orasului si in prima instanta i s-a facut dreptate. Tribunalul Neamt obliga primaria sa plateasca victimei cainilor maidanezi lasati de primarul Salagean sa-si faca de cap prin tot orasul, 20.000 de lei daune morale si 100 de lei cheltuieli de judecata. Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata in termen de 30 de zile. Ca in toate cazurile de acest gen, nepasarea si incompetenta primarului vor fi platite tot de bicăjeni, din taxele si impozitele lor.

Minuta instantei: Tip solutie: Admite in parte cererea. Solutia pe scurt: Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului oraşul Bicaz. Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului primarul oraşului Bicaz. Respinge acţiunea formulată de reclamanta Popovici Liliana în contradictoriu cu pârâtul primarul oraşului Bicaz ca fiind formulată împotriva unei persoane lipsite de calitate procesuală pasivă. Admite în parte acţiunea formulată de reclamanta Popovici Liliana în contradictoriu cu pârâtul Oraşul Bicaz, prin primar. Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 20.000 lei, cu titlu de daune morale, şi suma de 100 lei, cheltuieli de judecată. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Neamţ – Secţia I civilă şi de contencios administrativ. Pronunţată în şedinţa publică din 20.11.2018

Victima maidanezilor de la Bicaz a primit ajutor de la Asociatia IREC (Initiativa pentru Responsabilitate Civica) prin oferirea de consultanta juridica (avocat) in mod absolut gratuit. IREC s-a constituit in urma mortii tragice a lui Ionut Anghel, copilul de 4 ani ucis de cainii fara stapan din Bucuresti. Asociatia a facut presiuni prin proteste de strada pentru schimbarea cadrului legislativ de gestionare a cainilor fara stapan. In ciuda opozitiei agresive a organizatiilor extremiste care militeaza impotriva eutanasierii cainilor fara stapan, animate fiind de interese financiare dovedite de numeroase anchete media, legislatorul a votat finalmente o lege care nu este numai constitutionala si europeana, dar si extrem de necesara pentru protectia cetatenilor, se arata pe site-ul Asociatiei, irecromania.ro. Pe irecromania.ro, victimele cainilor fara stapani pot afla cum pot obtine consiliere juridica gratuita din partea Asociatiei.

Reamintim ca imaginile surprinse pe camerele de luat vederi (video jos) la ora 5 a diminetii de 3 martie 2018 au ingrozit toata tara. Totul s-a petrecut in orasul Bicaz, pe str. Primaverii, in cartierul Marceni, situat la doi pasi de primaria orasului. Femeia careia judecatorii i-au dat dreptate, a fost atacata de o  haita de caini vagabonzi si a fost la un pas sa fie sfasiata in plina strada. In total au fost aproape zece caini insa nu se vad toti pe imagini. Pe filmarea surprinsa pe camerele de supraveghere ale unei societati comerciale, se poate vedea cum femeia cade la pamant si unul dintre cainii deosebit de agresivi o prinde de un picior, insa victima reuseste sa se ridice inainte sa fie sfasiata. Norocul ei a fost ca mai multi locatari din blocurile de pe strada unde era sa se petreaca o tragedie au iesit la geamuri si au strigat, reusind sa alunge cainii. Femeia a sunat o cunostinta care a venit si a luat-o cu o masina, nemaiavand curaj sa-si continue drumul pe jos.

Explicatiile primarului Nicoale Salagean date la cateva ore dupa incidentul deosebit de grav, sunt cel putin aiuritoare si lasa impresia unui edil total rupt de realitate. In martie 2018, potrivit unor estimari, in orasul cu putin peste 8.000 de locuitori, isi faceau veacul liberi pe strazi, cel putin 250 de caini vagabonzi.

Ionut CORFU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.