Elevii Scolii Gimnaziale Raucesti s-au alaturat tinerilor din Europa pentru salvarea raurilor. Copiii din 33 de scoli din Romania, Bulgaria, Croatia, Republica Moldova, Austria, Serbia, Slovacia, Slovenia, Cehia, Ucraina si Ungaria au organizat River Action Day sub sloganul “Impreuna pentru rauri”. Tinerii si-au propus sa atraga atentia asupra importantei raurilor si au reusit, prin activitati precum colectarea deseurilor, ateliere, parade eco, expozitii. Mesajele tinerilor au ajuns la membrii comunitatilor locale si au ajutat la cresterea gradului de constientizare a situatiei raurilor la nivel local.
Elevii au desfasurat activitati de promovare, informare si constientizare, cercetare a surselor de poluare ale raurilor, toate rezultatele fiind prezentate in cadrul unui simpozion. De asemenea, au fost ecologizate malurile celor doua rauri din imediata lor apropiere.
Ideea River Action Day este unul dintre rezultatele evenimentului final al programului “Școli Europene pentru o Planeta Vie”. Acest program a luat nastere in anul 2009, concentrandu-se sa aduca impreuna elevi si profesori, incurajandu-i sa-si asume responsabilitatea pentru mediul inconjurator si natura din Europa si sa desfasoare actiuni comune pentru modelarea viitorul Europei intr-un mod durabil. Pana in prezent, 5.000 de elevi cu varste cuprinse intre 12 si 17 ani din 11 tari au participat si si-au pus in practica propriile proiecte ecologice.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.