Forentina Moise, inspector școlar general al ISJ Neamt, a obtinut suplimentarea posturilor de specialiști în școlile din judet, pentru copiii cu nevoi speciale. Conform unui comunicat ISJ Neamt, Ministerul Educatiei a răspuns favorabil la solicitarea Florentinei Moise, privind suplimentarea numărului de norme alocate unităților de învățământ special și Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională din județul Neamț.

Comunicat de presa, Inspectoratul Scolar Judetean Neamt: Egalitatea de șanse și incluziunea socială sunt principii asumate de Legea educației naționale nr. 1/2011.

Transpunerea în practică a principiilor prevăzute de legislație se realizează cu echipe de specialiști care să faciliteze incluziunea și asigurarea condițiilor necesare pentru egalitatea de șanse.  Numărul copiilor/elevilor care au nevoie de asigurarea serviciilor de sprijin, de activități de asistență și consiliere psihopedagogică, de terapie logopedică, de intervenție timpurie – este mai mare decât numărul copiilor/elevilor pentru care sunt asigurate aceste servicii.

Pentru incluziunea eficientă în școlile de masă a  copiilor cu cerințe educaționale speciale este necesară intervenția specialiștilor care să elaboreze și să pună în aplicare planul de intervenție personalizat, să realizeze adaptarea curriculară în parteneriat cu cadrele didactice de la clasă, să realizeze activități de stimulare cognitivă și de dezvoltare personală.

Dinamica elevilor/copiilor cu cerințe educaționale speciale din unitățile de învățământ special și de masă (creșterea numărului  copii/elevi din unitățile de învățământ special care sunt încadrați în grad de handicap grav/creșterea numărului de  copii/elevi cu CES integrați în unitățile de învățământ de masă/transferul elevilor cu CES între unitățile de învățământ special/de masă și invers) necesită creșterea numărului de specialiști care să asigure servicii psihopedagogice specializate.

În acest context, Ministerul Educației a răspuns favorabil demersurilor Inspectoratului Școlar Județean Neamț privind suplimentarea numărului de norme alocate unităților de învățământ special și Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională din județul Neamț.

I.C.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.