Gafa monumentala la IPJ Neamt. Seful politiei Roman considera comemorarea politistului ucis la Suceava, drept publicitate. Totul este scris negru pe alb pe un document oficial, semnat de comisarul sef de politie, Dragos Balau.

Pe 21 iulie politistul Ioan Canarau a pus in fata politiei municipiului Roman un banner si cateva lumanari in memoria politistului ucis miseleste cu zeci de lovituri de cutit, la Suceava. Dupa o ora, sefii lui l-au somat sa ia de acolo bannerul si lumanarile, sub pretextul ca este pericol de incendiu, desi nu era nici vorba de asa ceva. La vremea respectiva noi am relatat acest gest abuziv si de neinteles: Vezi AICI articolul: INSTITUȚII BOLNAVE- POLIȚIȘTII DIN NEAMȚ NU AU VOIE SĂ-ȘI PLÂNGĂ COLEGUL UCIS LA SUCEAVA

Canarau a refuzat si dupa plecarea lui in serviciul de patrulare, obiectele respective au disparut, asa ca politistul a formulat o cerere catre seful IPJ Neamt, Paul Tablan, prin care solicita lamuriri asupra celor intamplate (foto)

Raspunsul primit este cel putin halucinant (foto-document). I se raspunde ca amplasarea mijloacelor de publicitate nu se poate face fara acordul Primariei si i se explica si ce reguli trebuie respectate pentru a fi in legalitate. Deci dupa mintea unor ofiteri de politie, comemorarea unui coleg ucis in conditii groaznice, echivaleaza cu publicitatea. Daca raspunsul nu este unul dat in gluma, inseamna ca ofiterul care l-a semnat nu prea are ce sa caute in politie cu un IQ asa de mic. Dar in ambele cazuri, Dragos Balau ar trebui sa-si dea demisia din functie sau macar sa prezinte scuze public, pentru ca ceea ce a semnat el este clar o întinare a memoriei unui politist cazut la datorie.

Ioan Canarau reactioneaza extrem de dur in fata acestei enormitati si raspunde sefilor sai:

Cand un sef zace de prea multa vreme in propria-i zeama scursa din alta parte, pentru ca despre minte nu poate fi vorba sub nicio forma, are loc un fel de simbioza cu acel lichid maroniu iar orice activitate cerebrala inceteaza.
Un protest pasnic, garantat si aparat de Constitutia Romaniei si legile in vigoare, ce exprima durere pentru pierderea unei vieti omenesti, ca o rabufnire spontana a frustrarilor si nemultumirilor adunate de-a lungul timpului si ca reactie la modalitatea prin care ministerul isi trimite, in mod constient, politistii la moarte sigura atunci cand ii planifica singuri de serviciu, in opinia conducerii Politiei Mun. Roman este asimilat unei activitati de amplasare a mijloacelor de publicitate.
Printr-o manevra mafiota, comunisto-securista, cu incalcarea legii in fiecare minut si secunda, o minte intunecata, inecata in propria-i prostie, dispune ca bannerul montat pe gardul din fata Politiei Roman, a doua zi dupa ce politistul Sorin Vezeteu a fost ucis miseleste pe peronul Garii Burdujeni, sa fie furat si ascuns de ochii trecatorilor, iar candelele aprinse in acel loc sa fie stinse.
Cum astfel de nevertebrate nu au cuvant, sunt lipsite de orice fel de onoare, bolboresc acum tot felul de scuze si nu mai recunosc nimic. 
In raspunsul IPJ Neamt remis noua ca urmare a unei solicitari oficiale prin care ceream sa ni se comunice cadrul legal in baza caruia acel banner a fost ridicat, sustras, veti gasi niste explicati demne de desenele animate cu rame, gandaci si alti monstri subterani. 
Cat de intarziat mintal sa fii si sa concepi un astfel de raspuns, cand in situatia data este vorba despre un protest, despre libertatea de exprimare, despre durere, mahnire, lacrimi, regrete ?
Asa se intampla cand unii nu au nicio umbra de respect, nu simt niciun fel de compasiune pentru copii, tinerii si batranii care au murit convinsii fiind ca au alungat comunismul si dictatura de pe pamantul romanesc.
Pe bannerul care incomodeaza cei 2-3 neuroni ramasi in materia cenusie a nelegiutilor profanatori de monumente funerare si hoti de inscrisuri oficiale este scris mesajul Ministerul Afacerilor Interne Ucide Politisti ! Luptam sau asteptam sa nevina randul ?
Va las pe voi sa va bagati in fata, sa va faceti publicitate, sa iesiti in evidenta, ca tare va mai place sa va mai faceti de ras !
Nu va trebuie banner sau firma luminoasa ! 
In contact cu aerul prostia va transforma in globuri luminoase, ziua, iar noaptea deveniti fosforescenti.
Stiti voi cine-s !

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.