In aceasta dimineata, 10.11.2015, Politia Locala, in colaborare cu Primaria Piatra- Neamt, a facut o razie printre persoanele fara adapost, care traiesc in locuri publice, unde si-au amenajat asa-zise adaposturi, generand focare de infectie si tulburarea ordinii si linistii publice. Actiunea a fost demarata, in urma numeroaselor reclamatii ale cetatenilor orasului, deranjati de mizerie, zgomot, miros si apucaturile celor care locuiesc pe strazi, desi primaria a amenajat un centru pentru gazduirea lor, in cartierul Speranta.

Razia a inceput in jurul orei opt dimineata iar primul loc in care au descins politistii locali, a fost in gangul din spatele complexului Pietricica, unde mai multi boschetari ocupasera un loc de zeci de metri patrati in care au improvizat un “dormitor” in aer liber, cu miros greu de suportat.

La vederea politistilor si a a camerei de luat vederi, unul dintre boschetari a devenit extrem de agresiv fizic si verbal, iar dupa ce a incercat sa agreseze pe politisti si pe reporterul TVM, a fost imobilizat si dus la sediul Politiei Locale. Se pare ca individul, cunoscut printre “confratii” sai ca “Babanu”, are deja un dosar penal pentru lovire, el nefiind pentru prima oara, protagonistul unor scandaluri si reactii violente.

Locul unde salasluia “Babanu”, a fost complet igienizat de catre lucratorii Publiserv, care aproape au umplut cu deseuri, bena unei camionete.

In cartierul Maratei, in zona pietei, a fost de asemenea dezafectat un loc unde-si faceau veacul persoane fara adapost, acesta fiind sub un balcon de la parterul unui bloc.

Ultimul loc in care s-a descins, a fost la fosta fabrica Montana, unde printre daramaturi, intr-o camera fara geamuri si caldura, a fost gasita si o familie cu un copil de sase ani. Parintii au fost chemati la primarie, la compartimentul de asistenta sociala, unde s-au si prezentat imediat si s-au inceput demersurile necesare, pentru protejarea minorului, celor doi, punandu-li-se in vedere, ca daca nu vor respecta conditiile impuse, vor fi decazuti din drepturile parintesti. Ei vor primi si asistenta juridica, pentru intocmirea actelor necesare in dobandirea unei locuinte sociale.

Trebuie mentionat, ca desi la centrul social pentru persoane fara adapost din cartierul Speranta sunt conditii foarte bune pentru primirea celor batuti de soarta, multi refuza sa stea acolo sau dupa o perioada, nu se mai prezinta pentru a fi cazati, deparazitati, spalati, imbracati si hraniti.

Ionut Corfu

foto: Flavius Corfu

DSC_0327 DSC_0332 DSC_0334 DSC_0335 DSC_0336 DSC_0339 DSC_0281 DSC_0282 DSC_0283 DSC_0284 DSC_0289 DSC_0290 DSC_0291 DSC_0293 DSC_0294 DSC_0302 DSC_0305 DSC_0312 DSC_0316 DSC_0317 DSC_0318

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.