Guvernul PNL a demarat actiunea ”functii pentru clientela politica”. Astfel, in 30 de judete a fost reactivata a doua functie de subprefect, introdusa in organigrama prefecturilor printr-o Hotarare a Guvernului Orban, aprobata in urma cu 2 saptamani si in mod sigur, functia va urma sa fie introdusa in prefecturile din toate judetele Romaniei.

Asadar, desi Guvernul poreclit ”n-am bani” se plange pe toate drumurile ca guvernele PSD au lasat vistieria goala, iata ca sunt bani si se inventeaza functii pentru clientela politica, pentru ca cele mai multe dintre noile posturi de subprefecti, vor merge la PMP, in conditiile in care in multe institutii, inclusiv din Neamt, PNL-istii au ocupat anumite posturi cu tot cu membri ai familiei.

Potrivit newsallert.ro, si in judetul Neamt, a doua functie de subprefect va merge la PMP, astfel, un partid de debara va detine 3 functii importante in judet: subprefect, vicepresedinte de Consiliu Judetean si viceprimar de resedinta de judet. Pe la colturi se comenteaza ca oamenii lui Basescu din PNL nu au vrut sa-si lase pe tușă fostii colegi din PMP, stiind ca PDL s-a impartit intre PMP si PNL.

Un subprefect incaseaza un salariu de 15.600 de lei brut, la care se mai adauga vouchere de vacanta in cuantum de 1.450 de lei/an si indemnizatie de hrana in valoare de 11.680 de lei/an. La aceste venituri se mai adauga cheltuieli cu birou, secretara, masina, combustibil, etc.

Daca pana acum, Prefectura Neamt a functionat la parametri normali cu un prefect si un singur subprefect, dupa introducerea in schema a celui de al doilea subprefect, ar trebui sa vedem o schimbare majora in rezolvarea problemelor cetatenilor judetului.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.