Primarul Dragos Chitic anunta ca s-au montat recipienti cu dezinfectant si s-au facut dezinfectii la toate scarile de bloc din Piatra Neamt. ”Am finalizat montarea  tuturor dispenserelor cu dezinfectant pentru cele 1806 scari de bloc din Piatra Neamt. La sacrile de bloc cu 4 nivele am montat dispensere cu dezinfecatnt  de 500 ml iar la scarile de bloc cu 10 niveleam montat dispensere cu dezinfectant de 1000 ml.Rog cetatenii orasului care locuiesc la bloc sa utilizeze cu responsabilitate aceste dispozitive care sunt pentru toti locatarii din scara de bloc. Saptamana viitoare vom face o verificare a fiecarui dispenser si vom completa cu dezinfectant acolo unde este necesar. Daca se va prelungi perioada de criza sanitara vom mai achizitiona un lot de solutie dezinfectanta pe care o vom ditribui asociatiilor de proprietari.

Am  realizat dezinfectia la toate cele 1806 scari de blocuri de locuințe din Piatra Neamț, intr-o prima etapa . De luni vom incepe a doua etapa de dezinfectie pentru toate scarile de bloc din Piatra Neamt, operatiune care se intinde pe parcursul a 10 zile si vom continua cu cate treceri va fi necesar la fiecare scara de bloc. Solutia folosita pentru dezinfectarea scarilor de bloc este un biocid omologat de Ministerul Sanatatii si nu este perioculos pentru oameni. Totusi pentru ca pot fi persoane alergice recomandam sa se stea in case pe parcursul realizarii dezinfectiei si macar doua ore dupa aceasta operatiune”, a declarat Dragos Chitic.

Alte masuri luate pentru combaterea coronavirus, anuntate de primarul Chitic: ”Spălăm străzile zilnic cu dezinfectant, într-un program etapizat care cuprinde fiecare cartier al orașului. Solutia folosita pentru spalarea strazilor contine detergent si o substanta pe baza de clor, un biocid omologat de Ministerul Sanatatii.

Dezinfectăm zilnic spațiile publice stradale prin pulverizare de solutie dezinfectanta, inclusiv trotuarele, etapizat, pe cartiere, conform urmatorului programul valabil atat pentru dezinfectia spatiilor stradale cat si pentru spalarea strazilor:
luni – cartierul Precista
marți – zona Centru
miercuri – cartierul Mărăței
joi – cartierul Dărmănești
vineri – cartierele 1Mai, Vânători, Speranța, Văleni (inclusiv Aleea Tineretului și Ștrand), Gara Veche, Fermelor, Ciritei.

Nu realizam dezinfectie stradala si spalarea strazilor in zilele cu precipitatii sau temperaturi mai scazute de 4 grade celciu si din acest motiv programul prezentat ar putea suferi modificari. Insist asupra faptului ca acest program este valabil pentru cele doua operatiuni : dezinfectia stradala exterioar si spalarea strazilor.Pentru dezinfectia in interiorul blocurilor parcurgerea tuturor celor 1806 scari de bloc se realizeaza etapizat ,pe cartiere,  intr-un interval de 10 zile.


Dezinfectăm zilnic spațiile municipalității accesate de cetățenii orașului: Piața Centrală și piețele de cartier, cladirea Forum Center etc.

Oferim zilnic hrană și produse de igiena personală, persoanelor aflate în carantină în Piatra Neamț, sprijinim persoanele aflate în autoizolare care au nevoie de ajutor.

Am sprijinit spitalul județean prin acordarea de spații de cazare cadrelor medicale, finanțarea achiziționării de echipamente de protecție și materiale dezinfectante prin Asociația umanitară Vivid.Am incheiat parteneriate si cu alte asociatii umanitare implicate in distribuirea de echipamente de protectie impotriva coronavirusului si ajutaorarea persoanelor vulnerabile din municipiul Piatra Neamt.

Ne deplasăm zilnic, prin asistenții sociali, la persoanele vârstnice pentru a le ajuta. Am distribuit peste 300 de pachete cu produse alimentare donate de firme sau asociații umanitare, persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, cu venituri reduse, fără aparținători și cu probleme de sănătate.

Am afișat la fiecare scară de boc și în locurile publice pliante informative cu măsurile de autoprotecție și cu numerele de telefon utile, puse la dispoziție pentru populație, în această perioadă.

Pe durata Stării de Urgență, am pus la dispoziția cetatenilor din Piatra Neamt  două linii de informare telefonică:
1. Call Center „Seniori 65+” ce poate fi apelat la următoarele numere:
0748146781 – program non stop
0748146754 – program non stop
Pietrenii cu vârsta de peste 65 ani, care nu au susținători, pot solicita la aceste numere de telefon ajutorul asistenților sociali din cadrul Primăriei Piatra-Neamț. De asemenea, persoanele care cunosc astfel de cazuri le pot recomanda tot la aceste numere de telefon.
2. Info Line Piatra-Neamț ce poate apelat la următorul numar de telefon:
0748146809 – program zilnic 08 – 22
Pietrenii pot apela acest număr pentru a afla informații referitoare la activitatea administrației locale pe perioada stării de urgență și la serviciile oferite de către aceasta. precum și informații referitoare la măsurile de prevenție a infectării cu noul coronavirus.

Reamintesc faptul ca in conformitate cu  Ordonanta Militara nr.3 din 24.03.2020, persoanele care au implinit varsta de 65 de ani se pot deplasa in exteriorul locuintei pentru cumparaturi, doar in intervalul orar 11.00-13.00.

Revin cu apelul catre pietrenii cu varsta sub 65 de ani, rugandu-va sa-i respectam si ajutam pe bunicii nostri, acordandu-le prioritate in aceste doua ore la magazine pentru a-si procura produsele necesare.

Intre orele 11.00-13.00, seniorii comunitatii noastre au prioritate la cumparaturi!

La nivelul municipiului Piatra Neamt in aceasta perioada resursele bugetare le directionam cu prioritate pentru buna gestionare a actualei crize medicale, pentru prevenirea infectării populației, pentru tratatrea corespunzatoare a pacienților din spitale, pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile, a mediului de afaceri din județul Neamț și a salariaților afectați.

Am renuntat la sumele alocate unor investitii care nu sunt urgente, am renuntat la sumele alocate unor manifestari artistice , culturale sau de alta natura, redirectionand acesti bani pentru nevoile momentului. Traversam o perioada dificila, in care incasarile la bugetul local vor scadea si trebuie sa dam dovada de responsabilitatea in cheltuirea banilor publici alocand resurse financiare acolo unde este mai multa nevoie, in lupta cu coronavirusul si sprijinirea populatiei afectate de aceasta criza sanitara profunda”, a mai spus Dragos Chitic.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.