Între 12 și 15 septembrie, ținutul Neamț va fi gazda celei de a III-a a ediții a „Neamț Music Festival”, manifestare organizată în colaborare de Centrul pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare” Neamţ și Asociaţia Culturală “Daniel Ciobanu ART”. Evenimentul va căpăta o binemeritată recunoaștere prin circumscrierea sa în circuitul prestigiosului Festival Internațional „George Enescu”. Astfel, pe 15 septembrie, semnalul sonor al Festivalului  „Enescu” va  răsuna și la Piatra-Neamț, prin introducerea în programul prestigioasei manifestări a concertului de închidere al “Neamţ Music Festival”.

Programul complet al ediției curente cuprinde cinci evenimente muzicale. Deschiderea va avea loc joi, 12 septembrie 2019, la “Cinema Mon Amour”, ora 19:00, cu “BURJOAZIE & DEBAUCH”, un concert la două piane a cărui protagoniști vor fi Daniel Ciobanu și Peteras Geniusas.

Vineri, 13 septembrie (tot ora 19:00), într-un cadru aparte, la Rubik Hub, în Ștrandul Municipal, pianiștii Pietro Bonfilio și Omri Mor vor oferi un recital jazzistic intitulat “JEANS CONCERT”.

Seara de sâmbătă, 14 septembrie, nemțenii participanți la concertele din cadrul NEAMȚ MUSIC FESTIVAL sunt invitați să o petreacă între zidurile Cetății de la Târgu Neamț. Pianistul israelian Omri Mor, împreună cu basistul francez Michel Alibo și percuționistul algerian Karim Ziad pătrund pe poarta istoriei Moldovei, pentru a face din vechea Cetate Neamț un spațiu al artei și întâlnirii multiculturale. Evenimentul va purta denumirea “JAZZ ON THE ROCKS” și va începe la ora 19:00.

Între 11 și 14 septembrie, profesorii pianiști Anna Geniushene, Petras Geniusas și Graeme Mc Naught vor oferi tinerilor pianiști șansa unui curs de măiestrie.

Seara finală a ediției a treia a festivalului va fi una de gală. “GALA CONCERT”, care va avea debutul la ora 19:00, va fi găzduit de “Cinema Mon Amour” din Piatra-Neamț. Orchestra Română de Tineret, dirijată de Gabriel Bebeșelea, îi va acompania pe pianiștii  Charles Richard Hamelin, Alexander Ullman, Lukas Geniusas, Vitaly Pisarenko.

Prețul unui bilet la evenimentele din 12, 14 și 15 septembrie este de 40 de lei. Organizatorii oferă și șansa achiziționării de abonamente, care includ cele trei concerte amintite, la prețul de 100 de lei.
Pentru moment, ele se pot achiziționa doar online, pe eventbook.ro. În câteva zile vom putea oferi amănunte despre locurile în care pietrenii pot găsi bilete și în Piatra-Neamț
La concertul de jazz din ziua de 13 septembrie, de la Rubik Hub, intrarea se va face pe bază de invitație.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.