Efectul de “turma” si-a spus, inca o data, cuvantul. Nemtenii, la fel ca multi alti asigurati din tara, au muscat momeala aruncata de nu se stie prea bine cine, si au navalit la bancomate pentru a ridica bani de pe cardul de sanatate. Unii cred ca “de la Casa de Sanatate se returneaza niste bani din contributii”, altii ca “Uniunea Europeana a acordat un ajutor banesc”, iar altii nu stiu de unde ar proveni banii dar nici nu vor sa rateze ocazia. Presedintele Casei de Asigurari de Sanatate Neamt, jr. Radu Firastrau, sustine ca are informatii de la reprezentanti ai unor banci ca nu exista posibilitatea tehnica de retinere a cardurilor de sanatate in bancomate.

Radu Firastrau – Presedinte CAS Neamt

“Din cate am inteles eu, cardul de sanatate nu intra prin fanta bancomatului pentru ca nu are banda magnetica. Bancomatul citeste mai intai banda magnetica a cardului apoi cipul. Or, cardul de sanatate are doar cip. Eu nu stiu cine a lansat zvonul ca se dau bani pe card si ca au fost retinute carduri in bancomate, dar va pot spune ca niciun reprezentant de banca abordat de mine nu mi-a confirmat ca ar fi carduri de sanatate retinute in automate. Subliniez si faptul ca nu exista bani pe card si ca acesta poate fi utilizat de posesor numai pentru acordarea de servicii medicale “

Seful CAS Neamt sustine ca, pana in prezent, utilizarea cardurilor in scopul pentru care au fost emise se desfasoara fara probleme deosebite.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.