Sambata seara, in jurul orei 21:14, s-a produs in zona Vrancea un cutremur de 5,6 grade pe scara Richter ce a fost resimtit in judetul Neamt, dar fara pagube materiale si, ce e mai important, fara pierderi de vieti omenesti. Faptul ca acest cutremur a avut loc la o adancime relativ mica, la 40 de kilometri sub scoarta si faptul ca nu suntem apropiati de epicentru a facut ca zgaltaielile de sambata seara sa fie destul de reduse. Multi nemteni nici n-au simtit cutremurul, mai ales cei care locuiesc in case, cei de la etajele inferioare din blocurile de locuit, pana la nivelul II. In plus, fenomenul a durat destul de putin in comparatie cu altele anterioare.

La dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Neamt nu s-a inregistrat nici un apel prin 112 care sa reclame vreo situatie cauzata de cutremur, nefiind semnalata nici o avarie si nici vreo solicitare de prim ajutor pentru eventuale persoane panicate sau cu pusee de tensiune.

Andrei Grancea – Ofiter de Presa ISU Neamt

„Imediat s-a organizat serviciul de patrulare a militarilor la imobilele cu risc mare de afectare in caz de cutremur din Piatra Neamt, respectiv la spitalul cel vechi din cadrul Spitalului de Urgenta Neamt, si la doua imobile din orasul Roman, dintre care un bloc de locuinte de pe strada Nicolae Titulescu, dar fara a se impune interventia pompierilor in vreun fel, cladirile respective nefiind afectate si nici eventuale victime nu s-au inregistrat, ma refer la persoane care sa fi avut nevoie de ingrijiri medicale sau evacuari de urgenta”

Totodata, s-a luat legatura cu personalul de serviciu de la obiectivele de interes strategic cum este lacul de acumulare de la Bicaz, de la hidrocentrale si microhidrocentralele de pe raul Bistrita si alte amenajari ale cursurilor de apa din judet, nefiind sesizate probleme nici la aceste unitati.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.