George Lazăr, președintele PNL Neamț, a reiterat în emisiunea Vestea Tic Tac, invitația pentru Daniel Harpa, președintele PSD Neamț, de a participa împreună la o dezbatere publică pe teme de interes general pentru județul Neamț. Lazăr a lansat noua invitație la dezbatere, în termeni nu tocmai protocolari, ba chiar contondenți pentru Harpa (reacția acestuia poate fi văzută la sfârșitul articolului).

În urmă cu două zile, Lazăr i-a adresat aceeași invitație lui Daniel Harpa, într-o emisiune la Mesagerul de Neamț, însă răspunsul liderului PSD-iștilor nemțeni, a fost o respingere a propunerii, sub forma unui angajament că timp de o lună nu-i va mai pronunța numele lui Lazăr.

În acest context, George Lazăr a spus în emisiunea de ieri seară de la Vestea, că Harpa dă dovadă de neasumare și de frică respingând o dezbatere, deși în discuții private îl înjură. ”A răspuns în presă. Am văzut că a dat un răspuns. Știți cum e? În viață trebuie să fii asumat. Și când faci o prostie trebuie să ți-o asumi. Dacă faci o prostie, când îți aduci aminte de ea peste 10-15 ani, măcar să râzi de povestea… ai făcut o prostie, dar măcar asumată, știi? Adică domnul Harpa e atât de neasumat și atât de fricos, încât nici măcar nu are curajul să răspundă el, ci folosește un comunicat de presă în care spune că nu mai folosește numele meu o lună. E libertatea lui să folosească numele meu, cum vrea el și când vrea el. Când sună pe primari sau când se întâlnește cu unii sau cu alții pe la Târgu Neamț, nu la primărie, pe la diverse localuri pe acolo, știe să-mi folosească numele și știe să folosească și foarte multe invective când vine vorba de numele meu. E treaba lui. E alegerea lui să mă înjure cât vrea el.

Lazăr afirmă că este dispus să aibă o dezbatere publică cu Harpa, oricând și oriunde, de față cu toată presa din județ. ”Dar, știți care e chestia? Eu l-am invitat și îl invit în continuare și sunt dispus oricând. În fața primăriei la Târgu Neamț, în birou la el, la el acasă, unde vrea el. În studio la Vestea, luăm toate televiziunile din județul Neamț și facem ceva frumos, nu facem doar la Vestea Dar cu moderatori normali la cap, adică eu aș sta la aceeași masă cu Cezar Filip, cu Bălănescu, cu colegi de la Roman, dar lângă sclavi de partid nu voi sta niciodată», a intervenit Daniel Vinca- realizatorul emisiunii). Cu oricine vrea el. Stau de vorbă, discutăm oricând, facem dezbatere publică. Despre județul Neamț, despre Roman, despre Târgu Neamț, despre orice localitate vrea el din județul Neamț, despre proiecte, despre ceea ce s-a întâmplat bine și ce s-a întâmplat rău în ultimii zece ani, despre ceea ce ne propunem să facem în următorii 4-8 ani în jdețul Neamț, oricând, la orice oră din zi și din noapte. Ori, răspunsul lui a fost că… dom-le, eu nu-ți mai folosesc numele. Păi ăsta-i răspuns… clar, înțeleg că nu vrei să vii la dezabtere cu mine, doi la mână, nu-mi mai folosești numele. Să fii sănătos! Și-mi cere mie să nu-i folosesc numele. Păi e libertatea mea să folosesc numele cui vreau eu.

Președintele PNL Neamț mai afirmă că la un moment dat, Daniel Harpa ar fi anulat pe ultima sută de metri o discuție între patru ochi: ”Harpa e atât de fricos, încât nu are măcar curajul să răspundă, nu are curajul să vină la o întâlnire o dată. A zis să ne întâlnim. Și am zis, da dom-le, unde vrei, când vrei, la orice oră. Și dimineață a sunat și a zis, dom-le, nu mai pot, îmi pare rău (…) Harpa nu e nici măcar o copie palidă a lui Arsene”, a mai spus George Lazăr.

Contactat de tvmneamt.ro, Daniel Harpa nu a confirmat și nici nu a infirmat ultima parte a declarației lui Lazăr, inițial a refuzat să aibă o reacție, apoi a spus că preferă să discute cu oameni care cunosc administrație publică: ”Eu mă duc la dezbateri și la discuții cu oameni care sunt oameni și care sunt adversari politici. Nu dușmănii, chestii din astea, nu. Eu nu pot să merg la o dezbatere sau la discuții cu astfel de oameni care mă atacă și spun numai minciuni. Da, pot să mă duc la o dezbatere cu Laurențiu Leoreanu, pot să mă duc la o debatere cu oameni care știu administrație”, a declarat Daniel Harpa pentru tvmneamt.ro.

Declarațiile lui George Lazăr din emisiunea Vestea Tic Tac:

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.