Parlamentul Romaniei da inca o lovitura românilor, in favoare minoritatilor. Camera Deputaților a adoptat marți, în calitate de for decizional, cu 244 de pentru, un vot contra și 20 de abtineri un proiect de lege privind „măsuri pentru prevenirea şi combaterea antiţigănismului”. Legea prevede pedeapsa cu închisoarea pentru promovarea antițigănismului.

Concret, printre altele, legea prevede ca promovarea în public, în orice mod, idei, concepții sau doctrine antițigăniste se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi. De asemenea, distribuirea sau punerea la dispoziția publicului, prin orice alte mijloace, de știri și informații, materiale antițigăniste constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la un an la 5 ani.

Conform textului de mai sus, revolta din luna septembrie a locuitorilor din Borca, jud. Neamt, s-ar putea incadra cu lejeritate la ”Legea antitiganism”, dupa ce acestia au protestat pe retelele de socializare dar si in strada, impotriva unor tigani din comuna care obisnuiesc sa comita infractiuni cu violenta.

Paharul s-a umplut la Borca, dupa ce un adolescent a fost talharit si batut cu salbaticie de 4 membri ai comunitatii de tigani din comuna.

Dupa mai putin de doua luni de la actiunea de strada prin care localnicii cereau autoritatilor sa-i protejeze in fata valului de infractiuni, zeci de oameni au fost chemati la audieri la Politia Bicaz, ca suspecti intr-un dosar penal de instigare la ura. Daca ar fi fost in vigoare legea adoptata ieri in Camera Deputatilor, in mod sigur ar fi fost condamnati în instanta. De altfel, legea pare a fi ea insasi discriminatorie, pentru ca se refera la o singura minoritate si nu la toate minoritatile care locuiesc in Romania.

Asadar, romanii nu mai au voie sa ceara socoteala infractorilor de origine tiganeasca, altfel, vor ajunge la inchisoare pentru abateri de la ”Legea antițigănism”. Nu mai bine se dadea o lege pentru protejarea infractorilor?

Toate detaliile legate de ”Legea antiganism” AICI

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.