Eforturile noastre sunt de a păstra această tradiție

Am avut plăcerea să mă număr printre vorbitorii celui mai recent eveniment organizat de Romalimenta, Conferința Siguranța Alimentară – ”De la furcă la furculiță”. Un prilej să pot observa că la peste un deceniu de la fondarea Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, obiectivul principal al constituirii acestei instituții europene este în continuare de actualitate și de o importanță strategică pentru țara noastră. 

M-am alăturat specialiștilor prezenți la evenimentul Romalimenta pentru a explica jurnaliștilor și societății civile că rețeaua agroalimentară din România este una dintre cele mai sigure din Europa. Aș spune că avem cinci stele privind calitatea serviciului de monitorizare și de control, cu specialiști care au făcut carieră la nivel european și cu un grad de profesionalism extrem de ridicat.

Sunt onorat că în calitatea mea de actual Vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților, pot contribui în continuare la îmbunătățirea și actualizarea exigențelor ce decurg din ceea ce uneori prea simplu denumim ”siguranță alimenatră”. Consider că legislația privnd acest domeniu este una ce trebuie continuu actualizată și care nu trebuie în nici un moment să desconsidere rigorile europene, dar nici pe cele impuse de piața internă.

Îi asigur pe foștii colegi de la ANSVSA, dar și pe cei mai noi intrați în sistem, pe cei de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, dar și fermieri, pe medicii veterinari și, nu în ultimul rând, pe consumatori, că sunt în continuare alături și susțin orice demers care are ca rezultat menținerea celui mai înalt grad al siguranței alimentare la nivel național. Ar trebui să fim cu toții conștienți, ca și parlamentari și reprezentanți ai cetățenilor în forul legislativ, că siguranța alimentară este un domeniu strategic care, în actualul context geopolitic reprezintă un obiectiv ce trebuie protejat cu toate resursele de care dispunem, iar Guvernul Victor Ponta a dovedit până acum, și o va face și în continuare, că tradiția celui mai înalt grad al siguranței alimentare este o tradiție în România, o tradiție pe care actualul guvern și actuala majoritate parlamentară o apără, o consolidează și o duc mai departe.

Liviu Harbuz

Deputat PSD

Vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.