Elevii din clasele I a si II-a vor avea manuale noi, dar nu foarte curand. La solicitarea Primului-ministru Victor Ponta, ministrul Educatiei Nationale a decis sa extinda perioada de utilizare a manualelor vechi, pana la finalizarea licitatiei privind manualele digitale.
Prin ordin al ministrului Educatiei, Inspectoratul Scolar Judetean Neamt, la fel ca si celelalte inspectorate judetene, are obligatia ca, in regim de urgenta, sa completeze stocurile de manuale scolare pentru clasa I. Pentru clasa a II-a se vor folosi vechile manuale, existente deja in scoli.
Ministrul Educatiei Nationale pare a fi hotarat sa duca pana la capat procesul de modernizare a programelor scolare si a manualelor, “in pofida blocajelor generate de editori”, dupa cum a subliniat ministrul Educatiei printr-un comunicat de presa. “Din nefericire, piedicile permanente pe care acestia le-au pus procesului de introducere a noilor manuale se rasfrang asupra elevilor, privandu-i de un act educational modern, eficient, adaptat realitatilor si nevoilor societatii contemporane. Pentru ca scoala romaneasca sa poata oferi elevilor acele cunostinte, abilitati si competente necesare unei integrari rapide si eficiente in viata economica, sociala si culturala, este esential ca procesul de innoire si adaptare la exigentele europene a manualelor si a programelor scolare sa continue cu celeritate”.
Deocamdata, elevii claselor I si a II-a fac recapitulari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.