Deputata PNL de Neamt, Mara Calista, anunta noi masuri luate de guvern, in sprijinul tinerilor si al persoanelor cu venit minim garantat. ”Responsabilitate – un cuvânt rostit foarte des în ultima perioadă. Însă, cred că merită să punctez că au fost luate o serie de măsuri, de colegii mei din Guvern, tocmai pentru a demonstra că responsabilitate nu este un cuvânt golit de conținut.

Au fost adoptate noi măsuri de sprijin pentru formarea și angajarea persoanelor care beneficiază de venit minim garantat, precum și a tinerilor.

Aș dori să menționez câteva dintre aceste măsuri:

* Decontarea transportului pentru cei care doresc să meargă la școală și prelungirea ajutorului social pentru cei care se angajează pentru 24 de luni.
* Menținerea acordării ajutorului social pe o perioadă de încă șase luni de la data încadrării în muncă a unei persoane apte de muncă.
* Decontarea transportului pentru cei care urmează cursul de tipul „A doua șansă” pentru o distanță mai mare de 5 km de locuință. Această sumă este de 500 de lei pe persoană per semestru școlar.

* A fost extinsă grupa de vârstă pentru categoria tinerilor din afara sistemului de educație și de ocupare, de la de 16 – 25, la 16 – 30 de ani, ceea ce le dă posibilitatea urmării unor cursuri de calificare și de formare finanțate pe fonduri europene.

* Anul acesta au fost și vor mai fi angajate 2.000 de persoane care vor primi compensare la salariu de 2.250 de lei, iar pentru anul viitor sunt deja antamate proiecte pentru angajarea a 12.000 de persoane.

* De la începutul acestui an s-au creat peste 120.000 de noi locuri de muncă, pe perioada nedeterminată.

Da, responsabilitate față de cetățeni. Pentru că, așa cum am mai spus, statul este dator să asigure toate condițiile pentru ca fiecare persoană să aibă o șansă la o viață mai bună”, transmie deputata PNL de Neamt.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.