Un șofer de TIR din Brașov, a reușit contraperformanța de a fi amendat de polițiștii nemțeni, de două ori în aceeași zi, într-o singură oră. Prima amendă a primit-o în comuna Borlești pentru că circula fără să aibă introdus cardul în tahograf, iar a doua amendă a primit-o o oră mai târziu, la aproximativ 20 de km distanță, în comuna Săvinești, pentru că a nu a respectat sancțiunea aplicată când fusese oprit anterior, privind imobilizarea vehiculului. În total, cele două amenzi s-au ridicat la valoare de 15.000 de lei (3.000 de euro) ”La data de 2 februarie a.c., în jurul orei 09:00,  polițiști din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț au oprit pentru control un ansamblu de vehicule,  condus de către un tânăr de 27 de ani, din județul Brașov, care circula pe Drumul Județean 156 A,  în localitatea Borlești.

Cu ocazia controlului efectuat asupra aparatului tahograf, s-a constatat că acesta a condus ansamblul de vehicule fără a utiliza cartela tahograf.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, conform O.G. nr. 37/2007  privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora, cu amendă în valoare totală de 6.000 de lei, fiind dispusă imobilizarea vehiculului în cauză.

În cursul aceleiași zile, în jurul orei 10:00, polițiștii Serviciului Rutier Neamț, au depistat același ansamblu de vehicule, care circula pe Drumul Național 15, în localitatea Săvinești, fără a respecta măsura imobilizării dispusă, pentru vehiculul în cauză.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, conform H.G. nr. 69/2012  pentru efectuarea transportului rutier cu un vehicul rutier pentru care s-a dispus măsura imobilizării conform prevederilor legale în vigoare, cu amendă în valoare totală de 9.000 de lei”, se arată într-un comunicat IPJ Neamț.

I.C. (sursa foto- IPJ Neamț)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.