Siguranta traficului rutier se pare ca este optionala pentru unii in inconstienta lor, in timp ce altii trebuie sa o respecte cu strictete.

Un sofer din Piatra- Neamt a surprins zilele trecute in Cheile Bicazului (jud. Neamt) un ansamblu de vehicule care in mod normal nu are ce cauta pe drumurile publice si care ar trebui sa aduca un dosar penal celui care conduce asa ceva (vezi video mai jos!)

Este vorba despre un Aro care tracteaza pe post de remorca o caruta, care mai este si plina ochi cu placi de azbociment.

In caz ca nu stiati, placile de azbociment sunt considerate deseuri periculoase (Vezi aici depsre managementul deseurilor cu continut de azbest). Un sofer normal care transporta asa ceva, trebuie sa aiba un atestat profesional (ADR) care costa cateva sute de lei bune si care necesita vreo luna de pregatire , plus un examen, care chiar se da pe bune si cei mai multi il pica. Pe langa atestat, masina in care se transporta deseurile de acest tip trebuie sa intruneasca niste conditii anume si sa fie prevazuta cu niste placute portocalii care avertizeaza pe ceilalti participanti la trafic dar si pe autoritati in caz de urgenta, ca in masina sunt transportate deseuri periculoase.

In alta ordine de idei, o remorca trebuie sa fie inmatriculata, dupa ce trece printr-o inspectie tehnica intr-o statie RAR.

Caruta din imagini este un real pericol pentru trafic, neavand frane, semnalizare, sistem omologat de prindere si fiind incarcata in halul asta, poate oricand sa se rupa, sa se desprinda si sa ajunga in fata unei alte masini, provocand o tragedie, deci este nebunie curata sa mergi cu asa ceva pe drumurile publice, si cu atat mai mult pe un traseu cum este cel din Cheile Bicazului, cu rampe si serpentine foarte periculoase.

Stim, nu am facut noi acum vreo mare descoperire, pentru ca situatiile ca in imaginile de mai jos sunt intalnite frecvent in judetul Neamt si in tara. Nelamurirea noastra este cum de nu-i vede nimeni pe inconstientii astia si daca-i vede de ce-i lasa sa circule asa? Cum se face ca un sofer de camion sau de autoturism cu remorca este amendat sau chiar i se retine certificatul de inmatriculare pentru un bec ars sau pentru alte defectiuni minore, in timp ce altii merg pe drumuri publice cu o caruta in loc de remorca si ncarcata pana la refuz.

La intrebarile de mai sus nu ne asteptam sa ne raspunda cineva, in schimb, suntem siguri ca vom primi iar comunicate IPJ Neamt cu actiuni de megaultraamploare, pentru siguranta traficului rutier nu-i asa?

Ionut CORFU

sursa video: facebook- Cosmin Cos

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.