Pe un cont de facebook intitulat Primaria Comunei Tasca si care pare a fi un cont oficial al institutiei, apar de ceva timp niste ode de tip comunist adresate ”iubitei conducatoare”, primarita Daniela Ursache de la PSD, desi ea zice ca nu e.

Ultima dintre ode a aparut pe 2 august si ne anunta ca daca n-ar exista primarita, totul ar fi sortit pieirii, soarele n-ar mai rasari si vietuitoarele nu si-ar mai gasi rostul pe lume. Postarea incepe cam asa: ”Prin neobosita implicare a doamnei primar Daniela Ursache (…) o echipă formată dintr-un număr de 60 de ingineri, au susținut (sic!) (și continuă să susțină, întrucât lucrarea nu s-a încheiat), o acțiune socială de voluntariat în școala noastră”. Deci daca nu ar exista ”neobosita implicare” a primaritei, cei 60 de ingineri (parca ar fi specialistii lui Emil Constaninescu) ar fi fost egali cu ZERO si nu ar mai fi sustinut o actiune pe care oricum continua sa o sustina, pentru ca lucrarea nu s-a terminat. Nu se pomeneste nimic de copiii/voluntarii care au participat, totul se raporteaza la ”neobosita implicare” a geniului din fruntea comunei.

Si se continua in postare: ”S-a văruit în două clase, s-a schimbat parchetul într-una din clase, s-au pictat suprafețele betonate din curtea școlii și de pe terenul de sport, s-a decorat tribuna, iar în aceste momente se lucrează la repararea gardului, care împrejmuiește școala”. Deci prin ”neobosita implicare” a primaritei, niste voluntari (bravo lor!) au dat cu var in doua clase si au facut desene pe asfalt. Bun. Partea cu ”neobosita implicare”, sa zicem ca am inteles-o, dar nu prea am inteles partea cu 60 de ingineri. Adica de atatia ingineri este nevoie sa se reimprospateze atmosfera intr-o scoala de comuna?

Iar finalul este apoteotic: ”Pentru a-și exprima recunoștința un grup de elevi au (sic!) susținut un mic moment artistic și astfel munca s-a desfășurat cu mai mult spor.”. Dincolo de agramatisme si de formularile clasice de tip propaganda comunista, chiar daca lucrarea nu s-a terminat, aflam ca un grup de elevi si-a exprimat recunostinta, probabil fata de ”neobosita implicare”. Deci pe langa faptul ca Primaria Tasca nu are bani pentru reparatii la scoli (asta se deduce din textul propagandistic) si este nevoie de voluntari, tot elevii sunt cei care trebuie sa-si exprime recunostinta fata de iubita conducatoare, pentru ”neobosita implicare”, fara de care 60 de ingineri ar fi nimeni in drum.

Evident, Tasca nu este singurul loc din judetul Neamt sau din Romania, unde aleșii o iau razna și se văd un fel de parsoane indispensabile comunitatii, dar foarte grav, este ca astfel de manifestari li se par normale copiilor, parintilor lor si cadrelor didactice.

Cam așa arăta pe vremuri crezute demult apuse, o odă pentru Elena Ceaușescu:
Este fiica prea iubita
A acestui brav popor
De luceferi strajuita
Si de steagul Tricolor
E Elena Ceausescu
Suflet nobil si vibrant
Mama buna, om politic
Si prestigios savant
Inteleapta-i este fapta
Nazuind spre viitor
Tot cu cinste sta in dreapta
Marelui conducator
Si poza cu Daniela Ursache, intr-un cadru care aduce aminte de aceleasi vremuri si obiceiuri de tip cultul personalitatii.
Daniela Ursache beneficiaza constant de astfel de ode platite gras din bani publici catre un site din Piatra- Neamt, insa se pare ca nu-i sunt de ajuns, asa ca si-a creat propriul instrument de ridicat osanale.
Ionut CORFU

2 COMENTARII

  1. URMASA TOVARASEI CEAUSESCU , TOATE PANARAMELE AU AJUNS MARI PRIMARITE, DE 2 BANI!!!
    SA-SI PLATEASCA PUBLICITATEA DIN SALARIUL EI, NU AL LOCUITORILOR COMUNEI!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.