Centrul Cultural “Petre tutea” din Suceava organizeaza, sub patronajul Ministerului Culturii si Patrimoniului National si al Complexului Muzeal Judetean Neamt, cea de-a patra editie a Festivalului de lauta din Cetatea Neamt. Evenimentul continua proiectul serilor de arta medievala defasurat in ultimii 10 ani in 4 sit-uri medievale din tara de Sus a Moldovei. Festivalul se va desfasura in perioada 22 – 24 august.

Manifestarile vor debuta vineri, 22 august, la ora 16.00, la Sala Sfatului din Cetatea Neamt, unde va avea loc o conferinta de presa, urmata de o dezbatere pe tema studiului lautei in institutiile de invatamant muzical din Romania.

Dupa incheierea dezbaterilor, va avea loc, incepand cu orele 19.00, concertul de deschidere al festivalului, sustinut de solistul Constantin Lazar. Sambata, de la ora 19.30, vor concerta lautistii Caius Hera si Dumitru Palagniuc, iar duminica, in ultima zi a festivalului, vor sustine recitaluri, tot de la ora 19.30, interpretii Constantin Soare si Claudia Codreanu.

Alaturi de concertele de lauta, programul festivalului va cuprinde spectacole de teatru, scenete si animatie pentru copii, Commedia dell’arte, teatru de papusi, ateliere de confectionare de papusi traditionale, spectacole folclorice, dansuri traditionale, prezentari de activitati lucrative specifice perioadei medievale (mestesugari, negustori, agricultori), expozitii specifice, conferinte publice pe teme de istorie si literatura veche, ateliere de oralitura.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.