Desi a indus panica in populatia de pe intreaga planeta anuntand ca noul coronavirus are o rata crescuta de mortalitate, Organizatia Mondiala a Sanatatii pare sa se fi razgandit: SARS CoV 2 este la fel de ”periculos” ca gripa sezoniera, adica rata de mortalitate a celor infectati cu virusul, se incadreaza in aceeasi rata de mortalitate a infectiilor respiratorii obisnuite, noteaza activenews.ro: ”Dr. Mike Ryan, director executiv al Programului OMS pentru Urgențe Sanitare, declara zilele trecute că aproximativ „10% din populația globală ar fi putut fi infectată de acest virus”. Cu doar 1.061.539 decese atribuite virusului, asta înseamnă că există o rată a mortalității prin infectare de aproximativ 0,14%, ceea ce este în linie cu gripa sezonieră. Concluzia se regăsește pe un blog asociat The Guardian.
În încercarea aparentă de a induce un grad de frică în ceea ce privește răspândirea COVID-19, oficialii Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au lansat ceea ce la prima vedere pare a fi un număr alarmant al ratei de infectări. Cu toate acestea, atunci când acest număr este comparat cu numărul de decese, se dovedește că rata de deces a noului coronavirus este comparabilă cu gripa sezonieră. Un lucru pe care mulți experți și observatori îl susțin de luni de zile, scrie sursa citată”, potrivit activenews.ro
I.C.
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Sigur, cu mențiunea că Off Guardian nu este un site „asociat” Guardian, ci tocmai un site fondat de utilizatori care au fost blocați din secțiunea de comentarii de la Guardian, recunoscut ca sursa de știri false și propagandă rusească. Asta, dacă ne interesează jurnalismul real și onest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.