Situatie inedita in peisajul media din judetul Neamt. Daniel Vinca, redactor sef al publicatiei online Vestea.net, avertizeaza public pe contul lui de facebook ca site-ul detinut de el nu va promova derbedei politici. Mesajul lui Vinca este valabil pentru toate partidele politice, dar in special pentru PNL Neamt, partid care un contract de publicitate electorala cu publicatia amintita. Ce l-a scos din sarite pe Vinca, este faptul ca dupa evenimentul politic de ieri de la Iasi, PNL a trimis catre redactii, spoze in care apare și consilierul local Piatra Neamt, Romel Bîrjoveanu, pe care Vinca îl considera din punct de vedere administrativ si politic, ”absolut infect pentru politica si administratia din Piatra Neamt”, si despre care spune ca va publica in vestea.net materiale probate cu documente, despre declaratiile mincinoase ale lui Bîrjoveanu sau despre afaceri cu bani publici, ori despre atacuri comandate de acesta la adresa adversarilor sau a propriilor colegi de partid.

Vestea tocmai a cenzurat 2 din pozele trimise de un partid politic, drept ilustraţie la un articol advertorial. Am publicat alte poze furnizate, dar nu pe cele două în care apărea cel mai toxic ales local din Piatra Neamt, un individ bolnav de imagine si fara scrupule, un poli-calificat drept carator de genti de parlamentari care, pentru propriul interes a nenorocit administratia pietreană şi PNL Piatra Neamt.
De altminteri am anuntat din timp şi partidul respectiv dar si pe alti parteneri ai publicatiei ca nici ca publicitate nu vom promova astfel de derbedei politici (respectivul si gasca lui) in Vestea iar daca cineva a crezut ca glumim, acum s-a lamurit.

Personajul pe care il consideram absolut infect pentru politica si administratia din Piatra Neamt – ca sa nu fie discutii – este Romel Birjoveanu.

Tot ca sa se stie, in orice campanie electorala in care acesta va candida, Vestea va publica, zilnic, informatii foarte documentate cu motivele pentru care acesta (sau lista pe care se afla) nu trebuie sa primeasca stampila VOTAT. Va fi despre declaratiile lui mincinoase, despre afaceri cu bani publici, despre atacuri comsndate de el la adresa adversarilor sau a propriilor colegi.
Documentat, probat!

Am crezut la un moment dat ca oamenii seriosi din PNL Piatra Neamt/PNL Neamt chiar vor sa-si repare greseala uriasa de a-l fi trimis în CL Piatra Neamt pe un asemenea exemplar. Din pacate, ne-am inselat”, spune Daniel Vinca, redactor sef vestea.net

Vinca aminteste si cateva din ”mărețele” realizari ale lui Bîrjoveanu, in cei aproape 4 ani cat a fost consilier local. ”Daca promotorul miliardelor votate pentru un steag megalomanic intr-un sens giratoriu (!!!) este cel scos de PNL Piatra Neamt/Neamt la inaintare drept vector electoral pentru candidatura lui Kaus Iohannis, ce ar mai fi de zis? Asta e Romania normala promisa, cu un individ spalat si resapat dupa ce de pe conturi fake sau din siteul pe care il detine (alterand ideea de presa) ataca pe la spate, adversari politici declarati si proprii colegi de partid?

Se pune iar de o negociere ca inainte de alegerile din 2015 pentru a avea in CL aceasta “minte toxica si bolnava” (cum spuneau chiar liberalii, in frunte cu un prim-vicepresedinte de filiala judeteana) si vreo cativa yesmani agramati functional (vezi alde Ciobanu sau Pintilie)?

Nu poti avea o Romanie normala cu o administratie anormala la Piatra Neamt dar e fix treaba PNL de cine se lasa reprezentat la aceste alegeri (si la cele viitoare). Vestea vede si procedeaza in consecinta, indiferent de ce vor zice altii.

P.S. – pentru unii (subliniez UNII) stimabili de la PNL. Un contract de publicitate cu Vestea va asigura un anume spatiu publicitar dar nu poate afecta nici politica editoriala a publicatiei, nici fracturarea constiintelor, nici altceva (app si de incidentul cu poza).
P.S.2 – pacat de poze, chiar erau faine ca mesaj de grup…
P.S.2 – pe bune, cum sa-mi trimiteti mie, ca sa bag in site, poze cu derbedeul ala politic?”, își incheie Daniel Vinca avertismentul adresat partidelor politice din Neamt.

Romel Bîrjoveanu participa la competitia interna din PNL Piatra- Neamt, pentru a fi desemnat candidat al partidului pentru Primaria Piatra- Neamt la alegerile locale din vara anului viitor.

Bîrjoveanu este banuit ca ar fi fost omul din cauza caruia Dragos Chitic a demisionat din toate functiile detinute in PNL Piatra- Neamt, la momentul respectiv, fiind avansata pe surse chiar ipoteza unui șantaj la adresa primarului.

P.S. Tvmneamt.ro se alatura demersului vestea.net

Ionut CORFU

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.