Pompierii nemteni au desfasurat o serie de controale in cluburi, baruri si discoteci, pe tot parcursul lunii noiembrie. Verificarile s-au axat pe respectarea normelor de securitate la incendiu si au fost aplicate 2 amenzi, informeaza ISU Neamt:

”În vederea reducerii posibilităților de producere a unor evenimente care să afecteze siguranța cetățenilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dispus unităților subordonate intensificarea acțiunilor menite să asigure un nivel ridicat de protecție la nivelul comunităților.

Astfel, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Petrodava” al județului Neamț au derulat, în fiecare sfârșit de săptămână din perioada 03 – 30 noiembrie a.c., 14 acţiuni de verificare la obiective frecventate de un număr mare de utilizatori, din categoria cluburi, baruri și discoteci.

Pe timpul acestor controale, inspectorii de prevenire au identificat 42 neconformități, dintre care 4 au fost remediate pe timpul verificărilor. Neregulile constatate în teren au fost sancționate cu 2 amenzi contravenționale, în cuantum de 3.500 lei și 23 avertismente.

În urma controalelor, nu au fost constatate încălcări grave privind securitatea la incendiu, sens în care nu s-a impus aplicarea sancțiunii complementare de oprire a funcționării.

Verificările au vizat modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor, de către chiriași sau de către administratorii/proprietarii spațiilor. Printre aspectele urmărite pe durata controalelor amintim:

  • verificarea modului de asigurare a dotării cu mijloace tehnice de primă intervenție;
  • verificarea modului de exploatare a instalației electrice de iluminat și a sistemului de încălzire;
  • asigurarea condițiilor de evacuare în siguranță a persoanelor;
  • existența autorizației de securitate la incendiu;
  • reglementarea fumatului și utilizarea focului deschis.

De asemenea, pompierii au desfășurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu persoanele responsabile din cadrul acestor localuri publice, asupra modalităţilor practice de evacuare a utilizatorilor, materialelor şi asigurarea primei intervenții în caz de incendiu.

Pentru perioada următoare, IGSU va intensifica acțiunile de prevenire și va asigura prezența echipajelor de intervenție la evenimentele de amploare, în care sunt așteptați un număr mare de cetățeni, pentru realizarea rapidă a unor dispozitive operative în cazul apariției unor situații de urgență.”

Ionut CORFU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.