Nu mai putin de 6 porci morti au fost gasiti plutind astazi, in canalul Bistritei la Savinesti, judetul Neamt. Autoritatile au fost alertate prin 112 in jurul orei 13:30. ”În jurul orei 13.31, prin apel la 112, am fost înștiințați de către dispecerul de la Hidroelectrica că pe canalul de la microhidrocentrala de la Săvinești plutesc 6 porci.

A fost înștiințată DSVSA pentru a trimite la fața locului echipe specializate. În sprijin, un echipaj de pompieri de la Detașamentul Piatra Neamț cu o autospecială complexă de intervenție și o barcă s-a deplasat la locul indicat. Pompierii au scos cei 6 porci din apă și i-au predat autorităților competente”, informeaza ISU Neamt.

In urma analizelor de laborator se va stabili daca nu cumva porcii sunt infestati cu peste porcina, aceasta putand fi si cauza mortii lor. In ultimele luni, in judetul Neamt au fost depistate doua focare de peste porcina africana, la Agapia si la Cracaoani. Daca se confirma ca porcii gasiti astazi in apele Bistritei erau infestati cu pesta porcina, cel/cei care i-au aruncat, risca sanctiuni drastice.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.