Situatie cel putin deplasata in comuna Borca din judetul Neamt. De la inceputul anului 2019, Prefectura Neamt a facut nu mai putin de 6 controale la primaria din localitate, tinta fiind primarul Ovidiu Nita care pare sa nu fie deloc pe placul mai marilor judetului. Culmea, aceste controale sunt dispuse ca urmare a unor sesizari anonime de pe…facebook. In timp ce la Borca, Prefectura îsi poate face un punct de lucru special, in alte comune, cum este Poiana Teiului, incalcarile grave ale legilor (inclusiv afaceri ilegale cu lemn din padurile primariei dezvaluite de tvmneamt.ro) sunt la ordinea zilei si desi sunt sesizate de ani de zile cu nume si prenume, nu le ia nimeni in seama. La Borca este primar ALDE, iar la Poiana Teiului, primarul este PSD.

In apararea primarului de la Borca, a sarit astazi fostul prefect George Lazar (PNL), care a spus intr-o conferinta de presa ca avalansa de controale este o rafuiala politica. ”Aș vrea să aduc în discuție o sesizare care ne-a fost făcut de către primarul comunei Borca Ovidiu G Ioniță. El a avut până în prezent 6 acțiuni ale corpului de control ale prefecturii Neamț, pe care le consideră ușor deplasate, pe care le-am putea pune într-o notă de răfuială politică. Într-una din adrese se arata ca doamna prefect Soroceanu a inițiat un control la primăria Borca în urma unei sesizări anonime venită pe Facebook”, a declarat George Lazar. Acesta a prezentat si documentul trimis de catre prefecta Soroceanu la Primaria Borca, in care reprezentanta Guvernului Dancila in teritoriu, spune ca s-a sesizat de pe o retea de socializare.

In opinia primvicepresedintelui PNL Neamt, prefecta Soroceanu nu intelege legea, iar controalele sunt un abuz, pentru ca potrivit reglementarilor legale, anonimele se claseaza, iar cele sesizate nu sunt in sfera de competente a Prefecturii. ”Doamna prefect ori nu înțelege, ori nu distinge legea sau este într-o zonă de abuz. Pentru că OUG cu privire la petiții, la articolul 7, prevede că petițiile/cererile anonime, în care nu sunt trecute datele de identificare ale petiționarului nu se iau în considerare și se clasează. Doamna prefect merge într-un derapaj al literei și spiritului legii forțând legea și solicită primăriei lucruri pe care nu ar trebui să le solicite. Nu este o conduită normală a instituției prefectului Neamț, de a pune presiune pe primari care nu au aceeași culoare politică”, a mai precizat Lazăr.

Situatia de la Borca nu este nicidecum una singulara in judet, practica cu anonimele devenind un fenomen in ultimul an si jumatate in judetul Neamt, de cand prefect este Daniela Soroceanu. Mai multe primarii, de exemplu Primaria Roznov, au fost si inca mai sunt tinta controalelor Prefecturii Neamt, in scop de razbunare politica. Culmea, cele mai multe controale au fost dispuse dupa ce prefecta s-a autosesizat in urma unor sesizari anonime, sau si mai deplasat, dupa ce a vazut anumite comentarii pe facebook, facute de pe conturi false. Coinicidenta sau nu, in ultimul an, reteta cu anonimele a fost aplicata si unor jurnalisti incomozi, dar si unor oameni de afaceri apropiati de partide din opozitie. Ba mai mult, de cateva luni, a aparut si un site cu Anonymous in denumire, unde sunt denigrate doar anumite persoane, inclusiv câtiva jurnalisti imposibil de controlat politic.

Declaratiile lui George Lazar (sursa video- Turn TV):

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Prosti sunt primarii care baga in seama gasca de infractori aflata la butoanele judetului. Ar trebui sa nu le raspunda si sa-i dea afara pe cei care vin in control trimisi de soroceanca. Nu are ce sa le faca. Sa-i dea in judecata si instanta va demonstra abuzurile gastii de infractori. E valabil si la Poiana Teiului unde a trimis corpul de control ca sa produca marfa pt anonimi. Nu fiti prosti, sunteti alesi de cetateni nu sunteti numiti de arsenie.
    ADMIN: La Poiana Teiului e un pic diferit. Corpul de control a fost trimis de fostul prefect Panaite. In timpul controlului care a durat o saptamana, s-a schimbat prefectul, adica a intrat la butoane Daniela Soroceanu. Din luna martie 2018 nu se mai stie nimic despre acest control, desi s-au descoperit fapte grave care o incrimineaza penal pe primarita Ana Ancuta: licitatii pentru masa lemnoasa fara acordul Consiliului Local, Hotarari de CL falsificate, angajari ilegale, documente oficiale falsificate, documente pe care a fost falsificata semnatura viceprimarului. Daniela Soroceanu, mucles!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.