Dragos Chitic a dovedit inca o data astazi, ca are aere de stapan si ca Primaria Piatra- Neamt este pentru el o feuda, iar discursurile sale cu grija pentru etateni, nu sunt decat gargara ieftina. Daca in urma cu mai bine de un an, el controla prin prieteniile pe care le avea cu diversi ”moguli” locali, aproape toata presa din oras, si nu era ”deranjat” decat cu aplauze si laude, iata ca la ora la care vorbim, s-au mai inmultit cei care-l deranjeaza, de aceea, el se comporta ca atare, adica ranchiunos, ca si cum nu ar fi in fruntea unei institutii administrative publice, unde macar bunul simt ar trebui sa-l faca sa fie transparent, ca tot ii place lui cuvantul asta.

In conferinta de presa de astazi, care s-a vrut a fi un ”Raport al primarului”, Dragos Chitic s-a laudat singur vreo 40 de minute si a explicat mai ceva ca in campania electorala de la locale, cum a scazut somajul in oras datorita administratiei sale, cum a crescut numarul turistilor cu 10%, cum a decolmatat si igienizat toate albiile paraielor din oras si cum a crescut standardul de viata in Piatra- Neamt, datorita ”programului sau de guvernare locala”.

O alta ”mareata realizare” ar fi ”un amplu program de asfaltare” al strazilor din oras, cam cate 6km pe an si pana in 2020 vor fi asfaltati 17km de strazi.

O realizare a administratiei Chitic, este si comunicarea cu cetatenii, care in opinia primarului, a atins cele mai inalte cote pe online, iar pagina de facebook a Primariei, cunoaste o popularitate cum rar s-a mai vazut.

Dupa toata aceasta prezentare, (ca sa nu-i spunem delir) a sosit momentul intrebarilor, si dandu-si seama ca cele mai multe pot fi incomode, a retezat-o scurt si a spus ca nu raspunde decat la cate una din partea fiecarui jurnalist. Reporterul tvmneamt.ro, l-a rugat sa  raspunda la toate cele patru intrebari pe care voia sa i le adreseze ”TRANSPARENTULUI” Chitic, pentru ca ele sunt de interes pentru opinia publica, iar una dintre ele ar fi fost si despre traficul si consumul de droguri in scolile din Piatra- Neamt, un fenomen generalizat, extrem de grav, despre care noi am scris (Trafic de droguri in scoli si licee din Piatra- Neamt) si care fara implicarea autoritatilor locale nu poate fi stapanit.

Cu o gestica de marinimie, ca si cum ne-ar fi facut noua un mare favor, si nu cetatenilor pe care-i reprezinta si care trebuie informati, ”transparentul” Chitic ”ne-a dat voie” sa-i punem doua intrebari. Prin urmare, ca sa nu-l dranjam prea tare pe vechilul primariei, i-am adresat o singura intrebare, despre o cerere facuta de redactia tvmneamt.ro, in baza legii 544 privind liberul acces la informatiile de interes public, pe care noi am depus-o in luna august 2015 la Primaria Piatra- Neamt si in care ceream informatii despre un contract de 5.000 de euro, suma platita din banii pietrenilor, care se pare ca a intrat in buzunarele unor ”smecheri”, fara ca acestia sa faca nimic, pentru un asa-zis proiect de informare turistica, prezentat la vremea respectiva de Chitic si de Bogdan Puscasu, cu surle si tobe, prin conferinte de presa, cerere la care nu ni s-a oferit raspuns nici pana acum, desi a trecut un an si patru luni. (Vezi detali aici!)

Raspunsul primarului a fost de un tupeu fantastic, acuzandu-ne ca dezinformam si ca astfel de hartii poate face oricine, desi i-am prezentat documentul cu numarul de inregistrare, (vezi foto!) dat de institutia pe care se lauda ca o conduce ”transparent”. Nu a fost curios nici macar sa verifice daca asa stau lucrurile, iar faptul ca a negat din start, poate insemna ca este posibil sa stie despre ce e vorba si ca ar vrea sa acopere incalcarea legii de doua ori: o data ca banii respectivi au fost dati pe ochi frumosi si o data ca la cerere nu s-a raspuns in cele 30 de zile, asa cum prevede legea. Poate ca pentru unii ”smecheri”, 5.000 de euro e bacsisul pe care-l lasa la ospatari sau il lipesc pe frunte la lautari, dar azi 5.000, maine 10.000 mii, si pietrenii tot aud ca nu sunt bani la primarie.

Nu stim cum se face, dar de fiecare data cand ii sunt adresate intrebari incomode, sau ii sunt prezentate fapte care nu il avantajeaza, Dragos Chitic devine extrem de irascibil si foloseste clisee de genul ”nu stiu”, ”dezinformare”, ”antena 3 e si aici”, etc.

Nu mai este un secret pentru nimeni nici ca primarul, daca cetatenii ii semnaleaza nereguli sau ii critica unele atitudini si decizii pe online, le cenzureaza comentariile, sau ii scoate de pe lista de prieteni, pentru a nu mai putea comenta negativ, ceea ce nu denota decat lasitate si dorinta de manipulare.

Culmea culmilor, Chitic a spus ca el califica anul 2016, ca fiind ”anul seriozitatii in actul administrativ” La mai mare!, zicem noi.

P.S. Tot astazi, Chitic a spus ca administratia sa acorda o mare importanta comunicarii cu cetatenii

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.