In luna august a anului trecut, 2015, publicam articolul CUM POTI SA FACI BANI CU PRIMARIA PIATRA NEAMT. INCARCI POZE PE YOUTUBE SI IEI 21.000 DE LEI NOI

In ziua publicarii, pentru documentare si pentru a putea oferi dreptul la replica, l-am contactat pe primarul interimar Dragos Chitic. Desi cu o zi in urma sustinuse o conferinta de presa in care prezentase alaturi de city managerul Bogdan Puscasu (foto), proiectul ”DIGITAL TOWN”, ne-a spus ca nu poate oferi prea multe detalii despre QR-coduri, urmeaza sa se informeze si ne va contacta, cea ce nu s-a intamplat nici pana astazi.

Obiective-turistice-din-Neamt-incluse-intr-un-proiect-digital

Prin urmare, dupa trei zile am depus la compartimentul comunicare din cadrul Primariei Piatra Neamt, o cerere(foto-1) in baza legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, la care am primit si numar de inregistrare (foto-2), prin care solocitam sa ni se prezinte toate datele despre proiectul ”QR- coduri”.

12939477_483731265143588_920629579_n 12910941_483731188476929_480690411_n

 

Dupa cum se poate vedea, nici astazi 05.04.2016, dupa opt luni nu am primit niciun raspuns. Pe acest subiect s-a instalat ”OMERTA” cu toate ca legea obliga institutiile publice sa ofere raspuns unor astfel de solicitari in maximum 30 de zile lucratoare.

Chiar si inaintea publicarii materialului de fata, am incercat sa obtinem un punct de vedere de la Dragos Chitic dar acesta nu poate fi contactat, refuzand sa raspunda la apelurile telefonice. Recunoastem, pe facebook nu l-am contactat.

Asa ca nu putem decat sa ne intrebam, cine si de ce isi permite sa sfideze opinia publica, atunci cand arunca in vant cu bani din taxe si impozite? Si cum este greu de crezut ca niste simpli functionari din primarie si-ar permite sa opreasca accesul la informatii despre bani publici, nu ne putem gandi decat ca o persoana sau mai multe din conducerea primariei, au dat dispozitie sa se aplice ”legea tacerii”.

Ne pare rau ca trebuie sa mergem pe supozitii dar, nu e vina noastra ca nici dupa opt luni nu ni se raspunde oficial despre cum s-au cheltuit 21.000 de lei din banii primariei , la cine au ajuns, si de ce s-au dat pe un proiect de cea mai proasta calitate.

In virtutea dreptului replica, informam ca orice punct de vedere pe acest subiect poate fi trimis redactiei si va fi publicat.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

5 COMENTARII

  1. […] In conferinta de presa de ieri sustinuta de Dragos Chitic in contextul actualului scandal, el a fost intrebat si despre suma totala a datoriilor pe care le are primaria la ora actuala. Acest subiect, ca si cel al executarii silite a tot fost evitat pana acum, in conditiile in care primarul interimar nu scapa nicio ocazie sa ne aduca  aminte ca ”noi suntem foarte transparenti” (despre ”transparenta” administratiei Dragos Chitic am mai vorbit:VEZI AICI- PRIMARIA PIATRA NEAMT- ”OMERTA” PE BANI PUBLICI ) […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.