La data de 22 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Poiana Teiului au depistat pe drumul național 17 B, un bărbat de 46 de ani, din județul Suceava, care transporta cu o autoutilitară lemn rotund esență răşinoase.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos înscrisă în avizul de însoțire prezentat pentru control și cea transportată, s-a procedat la inventarierea acestuia de către specialiștii din cadrul Ocolului Silvic Poiana Teiului, rezultând un surplus de 13,21 metri cubi de material lemnos.

Totodată, în urma verificării documentelor, polițiștii au constatat faptul că autoutilitara avea inspecția tehnică periodica expirată.

Polițiștii au aplicat o sancțiune contravenţională conform Legii nr. 171/2010, în cuantum de 4.000 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de 13,21 metri cubi material lemnos, fiind predat Ocolului Silvic Poiana Teiului.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, conform O.U.G. 195/2002, cu amenda în valoare de 1.305 lei, fiindu-i reținut certificatul de înmatriculare

***

În perioada 23 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz împreună cu cei ai Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice și reprezentanți ai Ocolului Silvic Brateș, au derulat o acțiune operativă pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul silvic.

Pentru încălcarea dispozițiilor legale în domeniul silvic, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Ca măsuri complementare, a fost confiscată cantitatea de  6,2 de metri cubi de material lemnos.

sursa: IPJ Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.