Infrastructura educațională și infrastructura rutieră sunt două capitole la care roznovenii nu stăteau deloc bine, nemulțumirile din acest punct de vedere, fiind tot mai mari în ultimii ani. Prin urmare, actuala administrație (Vasile Pavă- PNL) și-a trecut pe lista de priorități atât educația cât și drumurile, iar rezultatele încep să apară.

La jumătatea lunii aprilie a intrat în proces de reabilitare și modernizare școala din centrul orașului (Liceul „GH. RUSET ROZNOVANU”). Clădirea va fi complet modernizată și dotată cu tot ce trebuie pentru un proces educațional la standarde moderne, lucrările fiind în plină desfășurare.

După începerea lucrărilor au existat și niște nemulțumiri din partea părinților, după un mic incident. În urma unei ploi cu gheață, apa s-a infliltrat prin tavan. Părinții s-au panicat, crezând că s-a greșit undeva, însă după cum precizează primarul Vasile Pavăl, a fost o chestiune de moment (foto explicativ- jos). ”S-au făcut niște găuri în care urmau să fie fixați suporți de prindere a stâlpilor acoperișului. A plouat cu gheață în cantitate mare, gheața a umplut găurile, iar apa s-a infiltrat odată cu topirea gheții. Constructorul a fost luat prin surpindere, nu se aștepta nimeni să plouă cu gheață în luna aprilie, însă acum nu mai există această problemă, pentru că noul acoperiș a fost pus la locul lui. Oamenii s-au panicat, însă trebuie înțeles că a fost o problemă de moment. Lucrările sunt în grafic și important este că elevii noștri vor învăța într-o școală modernă”, spune primarul Pavăl.

În grafic sunt și lucrările pentru un corp nou de clădire pentru școala profesională care aparține tot de Liceul „GH. RUSET ROZNOVANU”. Aici, lucrările sunt finalizate în proporție de 60%.

Și școala din Slobozia urmează să intre în reabilitare, numai că aici există niște mici probleme legate de prețurile materialelor de construcție, care trebuie reactualizate. Proiectul a fost făcut prin PNDL, iar prețurile sunt la nivelul anului 2021, adică mult mai mici decât cele de astăzi. În perioada următoare va fi făcut un nou proiect tehnic cu prețurile la zi, ce urmează să fie aprobat printr-o Hotărâre de Consiliu Local. Se estimează că până la sfârșitul lunii mai, va fi pusă în procedură de achiziție execuția lucrărilor, care ar putea începe cel târziu în august/septembrie. Proiectul este în valoare de 3,1 milioane de lei și prevede reabilitarea completă a școlii.

Au început lucrările și la stadionul din Roznov, despre care la un moment dat, adversarii politici ai primarului Pavăl au lansat niște știri false, cum că obiectivul atât de îndrăgit de roznoveni, va fi transformat în cimitir. Nici vorbă de așa ceva. Pe 15 martie, au fost demarate lucrările care vor transforma stadionul (foto- machetă) într-o bază sportivă de toată frumusețea. Investiția se face prin Ministerul Dezvoltării- CNI și prevede un teren de fotbal mare, un teren de sport mic multifuncțional, nocturnă, vestiare, etc. Lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul anului.

În ce privește infrastructura rutieră, astăzi în Roznov sunt în curs de afaltare 12 km de străzi. Lucrările sunt aproape de finalizare, urmând să fie amenajate rigolele, ridicarea la nivel a capacelor de canal, apoi stratul de asfalt de uzură. Diverse discuții au apărut în spațiul public și pe subiectul acestor asfaltări, oamenii fiind nemulțumiți în ceea ce privește rigolele, însă primarul Pavăl precizează că acestea nu vor fi sub formă de șanțuri, ci vor fi rigole circulabile, prin urmare, străzile vor fi suficient de late. ”La fiecare stradă se toarnă rigolă de acostament betonată. Va fi rigolă circulabilă, însă totul se va vedea la final. Știu că s-a pus asfalt peste capacele de canal, dar conform procedurii de execuție, urmează să fie descoperite și ridicate la nivel, înainte de turnarea stratului de uzură. Îi asigur pe roznoveni că soluția tehnică privind asfaltarea acestor străzi este una de top, cu 3 straturi de asfalt. Vor mai rămâne de asfaltat niște capete de străzi laterale, dar urmează să fie inventariate și cadastrate, apoi vom face un proiect de asfaltare și pentru acestea”, spune primarul Vasile Pavăl.

Prin ”Angel Saligny”, urmează să fie asfaltați încă 7 km de drumuri în Roznov, pentru care va fi depusă documentația de cadastrare și documentația tehnică. Se estimează că lucrările vor fi finalizate cel târziu anul viitor.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.