Comuna Girov beneficiază în continuare de proiecte de o importanță majoră pentru localnici. Fie că vorbim de drumuri, de rețele de apă, de reabilitarea unor unități de învățământ sau a altor clădiri importante din comună, ideile sunt centralizate, perfectate și parafate la nivelul Consiliului Local Girov sub oblăduirea primarului Florinel Sarion. Acum, autoritățile vor ca și alte proiecte să fie finalizate, în cazul unora demersurile de implementare fiind deja începute. Primarul interimar al comunei Girov ne-a vorbit despre proiectele importante pe care, cu sprijinul celor din Primărie dar și al localnicilor, a reușit să le ducă la bun-sfârșit, o mare realizare  fiind accesarea de fonduri europene în principal pentru asfaltări de drumuri.

* Grădiniță modernizată, cu centrală termică nouă în prag de iarnă

Loading...

Îmbunătățirea condițiilor în Grădinița Girov, pentru ca prichindeii să poată învăța într-un climat adecvat pentru un început de drum în viață, a fost un punct stringent de rezolvat de pe agenda de lucru a primarului Sarion. Grădinița a primit o centrală termică nouă, iar interiorul clădirii a fost reabilitat și modernizat.
Primarul Florinel Sarion a lucrat intens și la proiectul privind alimentarea cu apă a satului Turturești, edilul șef al comunei Girov reușind să obțină finanțarea necesară. A fost personal la București cu proiectul, și i-a fost aprobat. A intrat la finanțare și a fost scos la licitație, astfel încât lucrările sunt la start. Proiectul se referă, mai exact, la 22 kilometri aducțiune de apă, o parte în Turturești și o parte în Căciulești.

* Asfaltări în ritm alert

Asfaltarea drumurilor comunale constituie un alt segment din ansamblul de proiecte puse la punct de primarul comunei, un edil șef care nu ține cont de culoarea politică a unora sau a altora și încearcă să ajute, cu sprijinul Consiliului Local, pe toată lumea din comună, prin investiții în infrastructura comunei. De menționat reabilitarea unul segment important de drum, în punctul Dănești, asfaltarea drumului comunal Conțești-Verșești și plombarea drumului de la Argintaru – pe 1,5 km. „Văzând expunerea de motive a primarului comunei și având în vedere cererile cetățenilor din satele Gura-Văii, Conțești și Botești prin care solicită urgentarea reparațiilor drumului Argintaru și Conțești-Verșești, Consiliul Local al comunei Girov, județul Neamț, întrunit în ședința ordinară din data de 18 septembrie 2015, hotărăște aprobarea asfaltării și amenajării drumului Conțești-Verșești și repararea drumului Argintaru“, se arată în Hotărârea Consiliului Local Girov.
Primarul Florinel Sarion este hotărât ca asfaltările să fie continuate în comună și aspiră la fonduri guvernamentale și europene pentru aceste investiții de anvergură. A depus deja două proiecte, pe Măsura 4.3 Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice, și pe Măsura 7.2 – pentru investițiile de înființare, extindere și îmbunătățire a infrastructurii rutiere locale din zonele rurale.
Reprezentanții Primăriei nu se opresc aici cu investițiile de larg interes și speră ca la sfârșitul acestui an, cel mai târziu începutul anului următor, să fie demarate și alte proiecte.

* Scutiri de la plata majorărilor la taxe și impozite

Consiliul Local, analizând expunerea de motive a primarului comunei Girov, a aprobat înlesnirea la plată sub forma scutirilor sau reducerilor de la plata majorărilor de întârziere aferente impozitelor și taxelor locale, redevențelor și ale altor obligații la bugetul local, datorate de către persoanele fizice și juridice care au calitatea de contribuabili ai bugetului local al comunei Girov. Practic, s-a hotărât scutirea de la plata majorărilor de întârziere datorate, dacă contribuabilii achită integral, până la data depunerii cererii de scutire, toate debitele restante la data de 31.12.2014 precum și debitele scadente pentru anul în curs, de asemenea și majorările de întârziere aferente anului în curs, inclusiv amenzile exigibile de orice fel, dar nu mai târziu de 30.11.2015. De asemenea, s-a hotărât în cazul în care datoria restantă este constituită numai din majorări de întârziere, reducerea cu 75%, dacă contribuabilii achită integral, până la data cererii de scutire, cota de 25% din majorările de întârziere a debitelor restante și a majorărilor aferente a debitelor curente scadente, inclusiv amenzile exigibile.

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.