In urmatoarele 24 de ore (22-23 ianuarie), vremea in judetul Neamt va fi închisă ca aspect. Începând din orele după amiezii, pe arii tot mai extinse, va ninge. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturi maxime vor fi de la -5 la -3 grade Celsius, iar temperaturile minime vor fi de la -6 la -4 grade Celsius, se arata intr-un raport ISU Neamt.

Se vor semnala si precipitatii mixte care vor favoriza formarea poleiului.

In ceea ce priveste fenomenul de zapor, de la viaductul din Poiana Largului până aval 0,4 km de barajul Topoliceni, tronsonul prezintă aglomerări de gheţuri cu grosimi cuprinse între 0,1 -2,0 m. Tronsonul prezintă ochiuri şi canal dezgheţat cu lăţimi de la 1 m la 10 m în proporţie de 50% din lungime. Temperatura aerului la Staţia hidrometrică Frumosu la ora 06:00 era de -6,0 oC. Din amonte nu curge zai pe suprafaţa apei. Nivelurile şi debitele au fost oscilante.

Cantitatea maximă de precipitaţii s-a înregistrat la Straţia Hidrometrică Dămuc, râul Damuc şi a fost de 1,6 l/mp. Stratul maxim de zăpadă măsoară 48 cm la Straţia Hidrometrică Lacul Roşu, râul Bicaz. Nu s-au semnalat probleme deosebite si se monitorizează în permanenţă evoluţia fenomenelor hidrologice şi meteorologice. Deocamdata nu sunt în vigoare informări, atenţionări sau avertizări hidrologice, se mai precizeaza in raportul ISU Neamt.

 

Potrivit unui comunicat DRDP Iasi, drumarii sunt pregatiti depunerile de zapada anuntate: ”Un nou val de ninsori va cuprinde întreaga țară, începând de astăzi, de la orele prânzului, până în după-amiaza zilei de mâine, 23 ianuarie (…) DRDP Iași asigură conducătorii auto care vor străbate zona Moldovei că va interveni pentru asigurarea viabilității carosabilului și a desfășurării unui trafic în condiții de siguranță pe drumurile din administrare. În acest sens, în bazele noastre de deszăpezire sunt pregătite de intervenție peste 300 de utilaje de deszăpezire și peste 7.000 de tone de material antiderapant (sare, clorură de calciu și soluție ecologică). Mesajul nostru pentru șoferi este însă acela de circula cu atenție, cu precizarea că, în ciuda eforturilor echipelor de deszăpezire, circulația se va desfășura în condiții de iarnă, cu posibilitatea prelungirii timpilor petrecuți în mod obișnuit în trafic.

    Pentru informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei, DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic prin Dispeceratul său deschis în regim de permanență – tel. 0232/213168. Informații actualizate despre starea vremii și a carosabilului pot fi obținute și de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum și de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naționale”

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.