Proiectul ”Spital Mobil Covid” anuntat astazi de Ionel Arsene, a trecut de votul consilierilor judeteni, dat in sedinta de indata convocata de presedintele CJ Neamt. Spitalul modular va fi achizitionat impreuna cu Consiliile Judetene Bacau si Iasi si va deservi populatia din cele 3 judete. ”Spitalul va avea o capacitate de 250 de paturi și va avea o structură modulară. Va fi instalat în circa trei săptămâni, astfel încât la momentul atingerii vârfului epidemic, unitatea să fie operațională. Cele trei județe implicate in proiect vor asigura personalul medical și toate costurile și logistica necesare operaționalizării spitalului. Valoarea totală este de 17,6 milioane de euro și se realizează în cadrul Asociației Intercomunitare Euronest”, a declarat Ionel Arsene.

ROL-3 este un spital aproape complet, complex, in care se poate trata cea mai mare parte a afecţiunilor. Se va întinde pe 80 metri lungime și 70 metri lățime si este format din 189 de module si 5 corturi speciale, fiind omologat de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii. Facilități: triere pacienți, consultații, analize, operații. Dotări: aparatură de specialitate, stocuri de echipamente și materiale pentru 2 luni

Timpul de livrare este de 15-20 de zile și 5-7 zile este perioada de montaj. Dacă totul decurge in conditii normale, în maxim o lună spitalul ar putea fi funcțional.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.