Sestri Art Gallery, cafeneaua care susţine artiştii locali prin promovare directă, găzduieşte în perioada aceasta expoziţia intitulată „De trei ori Diaconu”. Cunoscutul artist pietrean Petre Diaconu expune pentru prima dată împreună cu fiul său grafician digital Bogdan şi cu un alt artist debutant, Ştefan. Fiecare expozant, cu stilul propriu de a-şi expune arta.
Vernisajul expoziţiei a început cu vorbele lui Petre Diaconu. Cum scria despre opera sa scriitorul Lucian Strochi, Petrică este un maestru al metamorfozelor, iar picturile sale sunt plăcute prin calmul pe care exprimă, însă studiate mai îndeproape, acest calm se poate dovedi a fi doar o prevestire a unei furtuni teribile.

Numele celor trei artişti care au pus pe pereţii galeriei expoziţia dedicată sărbătorilor de iarnă este pură coincidenţă. Dacă Petrică şi Bogdan sunt tată şi fiu, Ştefan se leagă de cei doi prin artă.

Cel mai tânăr Diaconu dintre cei trei, Ştefan, este student în Iaşi. Expune pentru a doua oara, prima apariţie publică a artei sale fiind în Manchester, Anglia. Măştile tradiţionale reprezintă tema sa principală, deoarece, conform spuselor sale, doreşte să le scoată din spaţiul etnografic tradiţional al  muzeului, pentru a fi mai vizibile.

Nemţenii sunt astfel invitaţi în perioada următoare să se familiarizeze cu spiritul sărbătorilor prin viziunea celor trei artişti plastici nemţeni cu numele de Diaconu.

 

https://www.youtube.com/watch?v=lWG5MqZ8r4E

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.