Strada Petru Movilă, scoasă din contractul de reabilitare a rețelei de apă de la Piatra Neamț

*Dacă va fi afectată finanțarea din fonduri europene a lucrărilor desfășurate de Apa Serv, compania spune că va cere socoteală Primăriei Piatra Neamț

Conducerea companiei Apa Serv a anunțat că a exclus din contractul CL1, care vizează „Alimentarea cu apă și rețele de canalizare în aglomerarea Piatra Neamț“, lucrările de pe strada Petru Movilă.

Tronsonul de pe strada Petru Movilă, care era inclus în contractul Apa Serv, finanțat din fonduri europene, a fost deja reabilitat de Primăria Piatra Neamț printr-un alt program european, lucrările fiind încă în garanție. Cum e vorba în ambele cazuri de finanțări europene, una dintre părțile implicate va avea de pierdut. S-a încercat găsirea de soluții pentru a nu afecta tronsonul deja făcut de primărie, dar singura variantă adoptată de Apa Serv a fost scoaterea din contract a lucrării respective. „Am scos din CL1 strada Petru Movilă. Nu se vor mai face lucrări acolo prin contract. Acum urmează să vedem ce vor spune cei de la Autoritatea de Management și de la audit. Dacă ne va afecta în vreun fel, financiar vorbind, ne vom adresa Primăriei Piatra Neamț“, a declarat Cătălin Dughir, directorul Apa Serv.

Conform informațiilor de pe site-ul Apa Serv, valoarea contractului CL1 este de 73.891.107,06 lei, sumă fără TVA, având drept surse de finanțare 79,14 % fonduri europene și 20,86% cofinanțare națională.

Andreea AMARIEI

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.