Zeci de crescatori de animale, producatori agricoli si de utilaje pentru agricultura si-au expus zilele acestea la Piatra Neamt, produsele si rasele de animale crescute in fermele nemtene. Manifestarea s-a desfasurat la Baza Hipica si desi vremea nu afost tocmai prietenoasa, pietrenii au mers sa se bucure de recoltele unei toamne bogate. Targul a fost organizat de Camera de Comert si Industrie a judetului Neamt, in parteneriat cu Primaria municipiului Piatra Neamt, cu Consiliul Judetean Neamt si cu asociatiile de profil din judetul Neamt. Targul s-a deschis sambata, 25 octombrie, iar ambianta a fost condimentata cu muzica traditionala si dansuri populare asigurate de artistii autohtoni ai Centrului pentru Cultura si Arte Carmen Saeculare.

Dan Manoliu – Vicepresedinte CJ Neamt
” Sunt bucuros sa fiu alaturi de dumneavoastra, chiar daca vremea e rece. E un eveniment deosebit deoarece agricultura, spun eu ca este motorul economiei romanesti, s-a demomstrat acest lucru. Intotdeauna, agricultura ne-a salvat, de aceea, vreau sa va felicit pe toti cei care ati avut curajul sa va ocupati de acest domeniu. Știu ca e greu, aproape imposibil uneori, cand muncesti si roadele poate nu sunt cele care va asteptati la sfarsitul anului. Din aceea va consider niste eroi. Consiliul Judetean sustine orice activitate privitoare la acest domeniu si am raspuns cu placere invitatiei organizatorilor. Felicit pe toti pentru organizarea acestui targ, chiar daca vremea e vitrega. Va multumesc pentru activitatea si efortul dumneavoastra si pentru ca ne asigurati existenta de zi cu zi, va doresc mult succes, sanatate si Dumnezeu sa va dea roade mai imbelsugate decat anul acesta”

Dragos Chitic – Viceprimar Piatra Neamt
”Este un targ de traditie, foarte important pentru orice municipalitate, un festival in care producatorii au ocazia sa se intalneasca atat cu consumatorii, cat si cu cei care sunt intermediari in acest domeniu. Toamna se numara bobocii, toamna se face bilantul unei activitati agricole. Un an agricol despre care unii spun ca a fost bun, altii spun ca nu a fost chiar atat de bun. Ceea ce putem observa este faptul ca niciun an agricol nu mai seamana unul cu altul si vremea, de multe ori creeaza probleme in acest domeniu. Un domeniu de activitate care este la fel de placut pe cat de greu si riscant, dar un domeniu care, din punctul meu de vedere poate constitui o sursa de dezvoltare a unei comunitati, a unei tari, iar lucrul acesta a fost demonstrat de fiecare data cand anii agricoli au fost buni. Felicitam Camera de Comert ca duce mai departe aceasta traditie, de fiecare data vom fi alaturi de partenerii nostri pentru realizarea acestui festival. Cred ca aceasta zona agricola, in anii care au trecut, a prezentat un interes din ce in ce mai mare, oamenii au constientizat faptul ca din agricultura se poate trai si avem si un sprijin important prin fondurile europene care ne sunt alocate”

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.