Actualizare stire: Consilierii judeteni PSD nu s-au prezentat la sedinta de CJ de astazi

Stirea initiala: Dupa cum anticipam intr-un articol de ieri si dupa cum spuneam si in articolul de astazi, NUMIRE DE LA CENTRU- PREȘEDINTE INTERIMAR LA PSD NEAMȚ ÎN LOCUL LUI ARSENE, disparitia chiar si temporara a lui Ionel Arsene de pe scena politica, a aprins imaginatia unor personaje din partid, avide de putere.

In filiala Neamt a PSD este revolta maxima dupa ce in aceasta dimineata, deputatul Ciprian Serban a sunat o parte dintre cei 16 consilieri judeteni PSD si le-a spus sa nu se prezinte la sedinta de CJ de astazi, care va incepe la ora 16. Serban a apelat si la consilierul judetean Madalina Ciubotaru, aceasta sunand la randul ei o parte dintre consilieri transmitandu-le mesajul deputatului Serban.

Aceste presiuni au creat indignare in randul consilierilor si mai apoi revolta cam in toata organizatia judeteana, oamenii intreabandu-se in ce calitate le da Ciprian Serban ordine, mai ales ca el a intrat in PSD inainte sa fie ales deputat in 2016, dupa un traseu controversat prin alte doua partide (PP-DD si UNPR)

Serban a negat ca ar fi dat ordine consilierilor spunand initial ca acestia au fost sunati de secretarul PSD Neamt Daniel Chirila si ca el nu stie nimic despre asta. Ulterior a revenit si a recunoscut ca decizia de a face ordine in partid ii apartine si ca el a transmis prin intermediari consilierilor sa nu se prezinte la sedinta.

Redam discutia telefonica avuta cu deputatul Ciprian Serban:

Reporter: Consilierii sunt foarte revoltati si se intreaba cine-i Ciprian Serban si in ce calitate isi permite sa le dea ordine.

Ciprian Serban: Lasa sa se intrebe. Ce, nu ma cunosc oamenii cine-i Serban, sau cum?

Reporter: Deci cum este pana la urma? Au fost sunati sau nu?

C.S.: Asta este o decizie politica. Hotararea s-a luat la Bucuresti si s-a decis ca astazi, consilierii judeteni sa nu se prezinte la sedinta de consiliu judetean. I-a sunat Chirila pe toti si le-a spus. Nu e un ordin de al meu.

Rep: Deci ati sunat pe consilieri sau nu?

C.S.: L-am sunat pe Puscasu (n.n. Neculai Puscasu, consilier judetean PSD), i-am spus ce s-a hotarat de la Bucuresti si i-am zis sa transmita si la restul consilierilor sa nu se prezinte la sedinta.

Rep: La Bucuresti, unde s-a hotarat? Cine a hotarat?

C.S.: Noi am hotarat la Bucuresti. Este o hotarare politica luata de noi. (n.n. Serban nu a putut spune cine este ”noi”)

De partea cealalta, consilierul judetean Madalina Ciubotaru, foarte buna amica a deputatului Serban a negat faptul ca ar fi sunat si ea pe o parte dintre consilieri. Apoi a revenit cu un apel telefonic si a recunoscut, spunand ca a sunat pentru ca asa i-a transmis Serban sa faca.

Miza boicotarii sedintei de astazi ar putea fi frica de a nu fi introdus pe ordinea de zi un proiect prin care Ionel Arsene ar putea pierde sefia CJ. Pentru asta ar fi nevoie de tradarea a cel putin doi consilieri din tabara PSD si se pare ca cineva are o informatie in acest sens sau nu are incredere in toti consilierii, ceea ce destul de grav.

O alta miza ar putea fi pozitionarea in partid a celor care vor sa demonstreze ca au forta si pot prelua fraiele organizatiei, in cazul de fata, deputatul Serban. Cu alte cuvinte, totul este pentru putere. Sa nu uitam ca aceste lucruri se intampla inainte cu cateva zile de numirea unui presedinte interimar al PSD Neamt.

Mai exista si varianta ca Arsene sa fi transmis acest ordin, insa este greu de crezut ca l-ar fi desemnat pe deputatul Serban sa-l puna in practica, el avand alti oameni, mult mai de incredere.

In orice caz, indiferent ce este la mijloc, presiunile deputatului Serban au dus la maxima nemultumire in randurile PSD-istilor cu state vechi in partid, care simt totul ca pe o incercare de erijare in conducator al organizatiei din partea lui Serban la nici 2 ani dupa ce a venit in partid.

Ramane de vazut insa ce se va intampla la sedinta de CJ de astazi, daca PSd-istii se vor prezenta sau nu.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Ooo, ce tare sunt cei de la PSD, se ascund ca sobolanii… Felicitari domnisoara Madalina Ciubotaru pentru noua functie de presedinte executiv la PSD Neamt. Era nevoie de o mana de fier ca dumneavoastra…

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.