La data de 5 noiembrie a.c., tânărul a fost prezentat Judecătoriei Piatra Neamţ, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. Acesta a fost reintrodus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț.

În fapt, la data de 4 noiembrie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, au efectuat o percheziție, pe raza municipiului București, la locuința unui tânăr, de 29 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de înşelăciune și efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Din cercetări a reieșit faptul că, la data de 16 aprilie a.c., în urma vizualizării unui anunț postat pe un site de vânzări on-line, un bărbat, de 42 de ani, din Piatra Neamț, ar fi depus 2.600 de lei într-un cont bancar indicat de tânărul din București. Suma de bani ar fi fost virată în vederea achiziționării unui telefon mobil, fără ca persoana vătămată să intre în posesia acestuia.

În urma documentării activității infracționale, polițiștii au stabilit faptul că acesta ar fi postat anunţuri de angajare on-line pentru job-uri part-time și ar fi determinat persoanele care îl contactează în vederea angajării, să îşi deschidă conturi bancare, oferindu-le numere de telefon, pe care să le folosească, la rândul lor, în momentul deschiderii conturilor ca număr de utilizator al contului.

Apoi, fiind deja în posesia numărului de contact pentru utilizarea contului bancar prin internet banking, tânărul le-ar fi solicitat celor în cauză datele de internet banking, respectiv ID-ul şi parola.

În continuarea activității infracționale, acesta ar fi postat anunțuri pe un site de vânzări on-line privind diverse produse, la prețuri atractive, pentru achiziţionarea cărora era contactat de potențiali cumpărători, pe care i-ar fi determinat să transfere sumele de bani, în avans, în conturile bancare obţinute conform modului de operare menționat. Ulterior, cel în cauză ar fi transferat banii obținuți de la persoanele vătămate în terțe conturi bancare.

În final, tânărul ar fi intrat în posesia banilor prin contactarea persoanelor pe contul cărora au fost transferați banii proveniţi din infracţiuni, solicitându-le să retragă şi să remită personal banii transferaţi în conturile lor.

În baza probatoriului administrat, tânărul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunerea de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

În activităţi au fost angrenaţi poliţişti din cadrul Secţiei 1 și 18 Poliţie Bucureşti și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale București.

sursa: IPJ Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.