Actualizare– VIDEO, concertul integral al Ansamblului Plaiesii, sustinut la Ziua Comunei Tasca:

Concert de zile mari duminica (20 august) in Parcul Sfanta Maria din Tasca, cu ocazia Zilei Comunei. Ansamblul Plaiesii din Republica Moldova a sustinut o reprezentatie magistrala de cantece populare si patriotice romanesti. Piesa de rezistenta a corului barbatesc a fost ”Sus pe malul Nistrului”, un cantec nationalist despre drama nationala pe care o traieste Romania de cand Moldova de peste Prut a fost anexata de Rusia.

Sărbătoarea din Parcul Sf Maria din Tasca a fost organizata de primaria Tasca prin implicarea Asociatiei Eu Cred, condusa de politistul Marius Coserariu.  Pe langa ANSAMBLUL ETNO-FOLCLORIC PLĂIEȘII, pe scena Zilei Comunei Tasca au mai urcat MIHAI TRĂISTARIU, ALESSANDRA, AURA, IONELA BRĂNIȘTEANU, ALEXANDRU RECOLCIUC – dar și copii talentați din Neamț, chiar din Tașca sau cei din Fanfara de la Răucești.

Despre Ansamblul Plaiesii: Conceput inițial ca un colectiv mixt de cântece și dansuri, Ansamblul etnofolcloric Plăieșii a fost creat de Nicolae Gribincea la 15 ianuarie 1989 pe lîngă Palatul Republican al Copiilor și Adolescenților. În intervalul 1990 – 1999 a activat pe lîngă Liceul Teoretic român-francez Gheorghe Asachi cu numele Stejăreii.

Din 1999 – pînă în 2015 activează cu denumirea Plăieșii pe lîngă Pretura sectorului Botanica a municipiului Chișinău. Din 2015 și pînă în prezent activează ca colectiv profesionist în cadrul Direcției Cultură a municipiului Chișinău. La 26 februarie 2014 Ansamblul etnofolcloric Plăieșii susține un concert aniversar, la 25 de ani de activitate, cu genericul „Cât îi omul tinerel” la Palatul Național “Nicolae Sulac” din Chișinău. La 16 februarie 2017, în cadrul unui spectacol susținut la Filarmonica Națională “Serghei Lunchevici”, Ansamblul etnofolcloric Plăieșii lansează 2 albume: “La casa cu oameni buni” cu cîntece de voie bună și pahar și albumul “Tot cu dragostea și dorul” construit pe lirica de dragoste cântată în grup bărbătesc. Ansamblul etnofolcloric Plăieșii a devenit laureat al mai multor festivaluri raionale, municipal și republicane: “Să trăiți să înfloriți”, “Florile Dalbe”, “V-am ura v-am tot ura”, “La vatra horelor”, “Pentru tine Doamne”, “La onor , la datorie”, Suna tălăncuțele”, “Aprindeți luminile”, etc. A evoluat cu succes peste hotarele țării: 1989 – la Moscova, 1996, 1997 – București si Iași, 1998 – Milano, 2008 – Cernăuți, 2016 – Vilnius, Padova, Bolognia (sursa: Wikipedia)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.