Responsabilitatea față de ceea ce ne înconjoară, față de oameni, animale sau mediu, conturează prezentul și previzionează felul în care va arăta lumea în viitor. De timpuriu, suntem învățați să manifestăm grijă și atenție față de propriile jucării, față de propriile lucruri, față de oameni și animale de companie. Din  păcate, aceste sentimente nu caracterizează situațiile ce urmează să vi le prezentăm.

La data de 11 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au fost sesizați cu privire la faptul că, pe Drumul Județean 159, din localitatea Oniceni, o persoană necunoscută ar fi abandonat un sac de rafie, în care se afla un cățel.

Polițiștii s-au sesizat cu privire la abandonul animalului, au efectuat verificări și au identificat persoana în cauză, un tânăr de 20 de ani, din Valea Ursului.

Care a fost motivul abandonului? Imposibilitatea unchiului său de a îngriji acest animal.

Deși tânărul este deținător de animale, acest lucru nu l-a determinat să se gândească la consecințele pe care gestul său le poate avea asupra câinelui abandonat.

Pentru fapta sa, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 3.000 de lei, conform art. 26 din Legea 205 din 2004 privind protecția animalelor.

sursa: IPJ Neamt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.