Cunoscutul scriitor Adrian Alui Gheorghe a acceptat vineri să fie consilierul onorific pe probleme de cultură, al președintelui PNL Neamț Mugur Cozmanciuc. El se va ocupa în primul rând de coordonarea și gestionare Clubului Liberalilor de la Neamț, care va organiza lunar dezbateri cu reprezentanți de seamă din toate domeniile din județul Neamț și din România.

Anunțul a fost făcut astazi, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PNL Piatra- Neamt. ”Vreau să îi mulțumesc domnului Adrian Alui Gheorghe pentru pasul pe care îl face. A primit din partea mea propunerea de a fi consilier onorific, al meu, al PNL, pe zona culturală, pentru că știu sigur că poate să aducă un plus valoare echipei liberale, PNL Neamț și României. Sunt și alte proiecte pe care le-am discutat, nu doar Clubul Liberal, dar le vom face publice în viitorul apropiat. Nu ne vom opri aici, ci vă vom prezența și alți invitați, din diverse domenii, care se vor alătura PNL”, a declarat deputatul Mugur Cozmanciuc, presedintele PNL Neamt.

Primarul Dragos Chitic a spus despre cunoscutul scriitor ca este un ambasador al orasului Piatra- Neamt, ca va avea tot sprijinul din partea primariei si ca in perioada urmatoare vor fi anuntate si alte nume cunoscute care se vor alatura PNL pentru a oferi comunitatii experienta si priceperea lor. ”Organizația PNL Piatra Neamț este deschisă să primească în rândurile sale orice persoană care dorește să se implice în activitatea politică, care este strâns legată și de activitatea administrativă, culturală și civică a orașului (…)Un prim exemplu este domnul Adrian Alui Gheorghe, o personalitate a locului, un om de cultură valoros și apreciat care a demonstrat prin fapte profesionalismul și capacitatea de a dezvolta acest domeniu. Adrian Alui Gheorghe este un ambasador al orașului nostru prin realizările sale în domeniul culturii, un om care mai are încă multe lucruri de spus și care este respectat la nivel național în breasla din care face parte (…) Sunt totodată convins că exemplul domniei sale va fi urmat și de alte personalități ale orașului, oameni care au performat în domeniile lor de activitate și care vor să ofere comunității experiența și priceperea lor.

Asta este ceea ce eu îmi doresc, profesioniști în jurul meu, profesioniști atât în echipa politică, precum și în cea administrativă, așa consider că trebuie să funcționeze un partid politic, să atragă în rândurile sale oameni de valoare care să contribuie la bunul mers al comunității din care fac parte”, a declarat primarul Dragos Chitic.

Adrian Alui Gheorghe a tinut sa aminteasca despre demiterea lui abuziva dn functia de director al Bibliotecii Judetene, pe care a numit-o ”executie publica” si a spus ca isi reia activitatea politica, pentru ca politicul are si o dimensiune civica. ”Sunt aici nu pentru că nu aș avea ce face cu timpul meu sau că aș fi într-o criză de imagine, dar suntem după un eveniment major, după câteva lucruri majore din societatea românească, după votul din 26 mai care a fost unul covârșitor pentru a avea imaginea unei Românii Liberale. Prin votul din 26 mai ne-am situat cu adevărat în Europa, iar această nouă Românie, una liberală, este una dincolo de granițele fizice, mult mai amplă, acolo unde e fiecare român plecat din țară.

Sunt într-o perioadă mai aparte, la 2 ani după execuția publică, pe care instanța a considerat-o ilegală, abuzivă, am reușit să îmi recâștig formal drepturile. Spun formal, deoarece cei care trebuie să pună în aplicare o decizie ezită să facă asta, folosind tot felul de tertipuri. În toată această perioadă nu am fost ajutat de niciun partid, a fost o luptă pe care am dus-o singur, cu răbdare.

Am venit spre echipa liberală de aici, deoarece consider că politicul are și o dimensiune civică, consistentă de altfel.Trebuie să ne implicăm toți, să nu lăsăm în seama politicienilor sau a administrativuluitot ce se întâmplă în comunitățile noastre, în societate, sunt multe lucruri care intră în responsabilitatea tuturor”, a declarat Adrian Alui Gheorghe.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Dl ALUIGHEORGHE știe cum îl făcea CHITIC oportunist și în toate felurile? Mai ales când a candidat la locale și după aia? Acum e bucuros că sunt colegi liberali? Mi-e greata de Chitic

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.