Primarul Andrei Carabelea are prima reactie dupa protestele din Piatra Neamt, dar si din din alte zeci de orase din tara, contra restrictiilor si situatiei economice dezastruoase spre care se indreapta societatatea romaneasca, dupa un an de pandemie.
Carabelea nu contesta dreptul constitutional la protest, dar atrage atentia protestatarilor sa se gandeasca de doua ori inainte de a iesi pe strazi, avand in vedere ca virusul a inceput din nou sa faca ravagii printre români. ”A trecut mai bine de un an de când viețile noastre s-au schimbat radical, în moduri pe care nu ni le imaginam vreodată.
Vă înțeleg, dragi pietreni! Înțeleg dorul și nevoia de a ne întoarce la vremurile dinaintea acestei molime. Dar mai avem, foarte puțin.
Dreptul de a protesta este unul constituțional și nu poate fi îngrădit de nimeni. Dar vă rog să vă gândiți de două ori. La cei care au pierdut oameni dragi în bătălia cu această boală cumplită. La cei care au suferit în spitale, dependenți de oxigen. La cei care au rămas cu sechele, unele poate ireversibile.
Vă rog să vă gândiți că virusul nu îi ocolește pe cei care nu cred în el. Și poate că, exercitându-vă acest drept, faceți rău celor din jur. Unui părinte, care are deja boli cronice și un organism slăbit. Unui vecin, care vă strânge mâna din politețe și omenie.
Nu suntem singuri. Chiar dacă ultimul an pare că a creat mai multe rupturi între noi și parcă suntem mai dezbinați ca niciodată, eu cred că realitatea este alta. Cred că suntem uniți, empatici și solidari. Și știu că împreună vom reuși. Acest val trei ne copleșește, dar sunt șanse foarte mari să fie ultimul. Față de acum un an, când nu știam mai nimic despre virus și pandemie, acum vedem luminița de la capătul tunelului.
Suntem aproape de final! Avem aproximativ 2 milioane de români care s-au vaccinat din 27 decembrie 2020 până astăzi, dintre care jumătate cu ambele doze. Și mulți alții care urmează să primească acest vaccin. O dată cu această imunizare în masă, restricțiile vor fi din ce în ce mai puține, până vor fi eliminate. Dar acest lucru depinde de noi, de modul în care vom respecta măsurile de siguranță și regulile care se impun pentru a rămâne sănătoși.
Dragi pietreni, fac apel la rațiunea dumneavoastră și vă rog să mai aveți puțină răbdare. Dacă nu dăm peste cap statisticile acestui val trei, deja greu, vom fi bine. Vă las cu o imagine care reflectă foarte bine cele două lumi în care suntem astăzi: un pacient infectat cu COVID, cu masca de oxigen la gură, uitându-se la cei care protestează. Haideți să facem una singură: cea a responsabilității. Va fi bine!”, este mesajul transmis de Andrei Carabelea, ilustrat cu o poza facuta in Brasov, in care apare un pacient cu masca de oxigen la gura, urmarind de pe geamul spitalului, miile de manifestanti.
Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.