Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt a gasit de cuviinta sa raspunda strigatelor de disperare din spitalul judetean, publicate in ultimele zile de presa nealiniata politic, cu lectii de jurnalism. Intr-o postare scrisa astazi pe facebook (de vreo 4 ani, de la CJ Neamt a disparut comunicarea clasica, profesionista, cu mail-uri si comunicate de presa, totul e pe facebook), Arsene tine o prelegere jurnalistilor nemteni care au preluat strigatele de ajutor lansate de cadrele medicale, despre cum sa-si documenteze materialele, cum sa-si verifice informatiile si cum sa publice doar ”subiecte confirmate”. Confirmate de cine? De Arsene? De Organizatia Mondiala a Sanatatii? De Asociatia Medicilor de Familie? Nu stim cat de mult se pricepe seful CJ Neamt la jurnalism si cate articole de presa a scris la viata lui, dar îi recomandam sa se ocupe de problemele grave ale judetului si sa verifice el situatia din spital si va vedea ca se confirma. Daca nu o va face acum, se va confirma cand nu va mai avea cine sa trateze pacientii. Atunci, semnalele de alarma trase de presa care face presă si nu ședințe pe la partide sau prin birouri la CJ, se vor confirma 100%.

Mai mult, Arsene afirma ca gravele probleme semnalate in presa, sunt de fapt o goana dupa senzational. ”Fac apel la jurnaliştii nemţeni să verifice fiecare informaţie primită şi să scrie doar despre subiecte confirmate!! Nu este momentul de senzaţional şi medicii şi asistenţii, toţi cei care lucrează zilnic în Spitalul Județean trebuie susţinuţi şi nu demonizaţi! Este nevoie de solidaritate din partea tuturor!” spune Ionel Arsene. Intr-adevar. Daca ramanem fara medici va fi senzational. Dar senzational de grav. În afara de asta, nu stim ce a citit Arsene, dar ceea ce a scris presa in ultimele zile, chiar este un ajutor pentru medici, in niciun caz o demonizare.

In paranteza fie spus, dupa publicarea ieri seara (26 martie) a articolului Mesaj din Spitalul Județean Neamț, în pragul unei crize majore: ”Ajutați-ne, vă rugăm!”, incepand cu ora 22, timp de 4-5 ore, site-ul tvmneamt.ro a fost supus unui atac sustinut, cu scopul reducerii numarului de vizitatori. O fi fost o coincidenta?

Revenind, in mesajul lui de astazi, Arsene prezinta un inventar al stocului de echipamente de protectie existente la Spitalul Judetean Neamt. Recunoastem, lista arata foarte bine. Dar unde or fi alea 700 de combinezoane si miile de halate, daca la cadrele medicale nu ajung? Tema de verificat pentru Arsene, ca tot ne vorbea despre cum se fac investigatiile jurnalistice. Alea serioase, nu investigatii de tip ”trompeta de partid”.

Ionel Arsene: Dragi nemțeni, vreau să vă informez care este situația stocurilor de echipamente, dezinfectanți și reactivi, achiziționate în contextul evoluției pandemiei de coronavirus la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț din banii alocați de către Consiliul Județean.

În fiecare zi se fac comenzi către furnizori și se primesc materialele necesare dotării unității medicale. Doar în ultima săptămână, s-au comandat echipamente, dezinfectanți și reactivi în valoare de un milion de lei, de la bugetul Consiliului Județean!

Deși, situația actuală este dificilă din punctual de vedere al aprovizionării, am făcut tot ce am putut pentru ca în ultima săptămână în depozitul Spitalului din Piatra Neamț să ajungă:
– combinezon 700 bucăți
– mască protecție respiratory ffp 2 – 100 bucăți
– măști chirurgicale – 5.000 bucăți
– șort protecție UF – 5000 bucăți
– ochelari de protecție – 500 bucăți
– halat protecție impermeabil – 300 bucăți
– halat protecție simplu – 1000 bucăți
– măști unică folosință – 10.000 bucăți
– halate unică folosință – 5.000 bucăți
– mască protecție ffp 2 – 100 bucăți
– pachet complet categoria III – 30 bucăți
– botoșei unică folosință – 3000 bucăți
– măști chirurgicale unică – 5.000 bucăți
– bonete unică folosință – 10.000 bucăți
– mănuși latex – 10.000 bucăți
– kit tampon VTA de prelevare viruși – 26 bucăți
– dezinfectant de nivel înalt – 200 litri
– dezinfectanți pentru suprafețe mici – 1.000 litri
– dezinfectanți pentru dezinfecție ultrarapidă – 100 litri
– dezinfectanți pentru suprafețe – 50 litri

Urmează ca în cursul săptămânii viitoare să fie livrate ventilatoarele mecanice, monitoarele pentru funcții vitale și paturile pentru ATI, iar pe data de 3 aprilie se așteptă sistemul PCR pentru testarea pacienților infectați cu COVID 19. Îi asigur pe specialiștii din sistemul sanitar că fac tot ce îmi stă în putere pentru protejarea lor și aceeași grijă o am și pentru pacienți. Vreau să fie salvați, tratați corespunzător!

Tot respectul meu pentru doctorii și asistenții medicali! Fără ei, eforturile mele de a sprijini sistemul sanitar și pe nemțeni ar fi în zadar! Le mulțumesc și fac apel să rămână pe baricade, profesioniști și dedicați carierei! Iar pe nemțeni, îi rog să stea în case!

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

  1. Nu stiu sigur daca sa rad sau sa plang! Dl Arsene, sotul meu e de ieri internat, confirmat pozitiv, a stat in casa cu noi (copil 4 ani si bunica 62 ani) .. iar DSP ul asteapta sa avem simptome ca sa ne faca testul! Si DA, e asistent in prima linie! De acu’ sigur o sa plece “mai linistit” la serviciu, familia lui e in “siguranta”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.